Foto:
Foto:

Nisem storil nič narobe, nisem vplival na nikogar, nisem posegal v davčni postopek ...

Ivan Simič
Simič o ovadbah in tožbah

Najbolj zajetna tožba je tista zoper inšpektorja Đorđa Perića za 100. 000 evrov. Zanjo se je Ivan Simič, kot pojasnjuje, odločil po tem, ko je Perić skušal po neuspešnem kandidiranju za generalnega direktorja davčne uprave postati direktor davčnega urada Ljubljana oz. njegov namestnik. Ker mu ni želel ustrči, "se je zgodilo, kar se je zgodilo", pravi prvi mož Dursa in dodaja, da je Perić zoper njega vložil kazensko ovadbo, za katero sam sploh ni vedel.

Koga vse toži?
Simič je sicer proti Periću vložil dve tožbi. Toži še poslanca Milana Cvikla in Bredo Pečan, nekdanjega generalnega direktorja davčne uprave Janeza Vrhunca ter medije Vest, Dnevnik, Mladina, Delo, Mediaprojekt in Pro Plus. Vsi naj bi o njem krivično govorili ali pisali.

Poleg tega je zaradi obrekovanja vložil še kazenske ovadbe zoper predsednika protikorupcijske komisije Draga Kosa in njegovega podrejenega Bečira Kičanovića.

Kosilo priložnost za opravičilo in umik tožbe
V zameno za opravičilo je Simič pripravljen vse tožbe umakniti, z izjemo tiste zoper Perića. Zatrjuje namreč, da mu ne gre za denar. Prav zato je vsem toženim (razen Periću) že poslal vabilo na sredino kosilo, na katerem naj bi se pogovorili o njihovih izjavah. "Vsem bom dal možnost, da se mi v sedmih dnevih od dneva kosila opravičijo," poudarja Simić. Opravičila naj bi bila objavljena v medijih.

Nisem storil nič narobe, nisem vplival na nikogar, nisem posegal v davčni postopek ...

Ivan Simič
Simič o ovadbah in tožbah