Prireditev poteka pod geslom
Prireditev poteka pod geslom "Ponosni nase že 20 let", pripadniki SV-ja pa bodo predstavili opremo in vozila. Foto: MMC RTV SLO
Vojašnice odprle vrata

Med 10. in 18. uro so se obiskovalci lahko odpravili v vojašnice v Ankaranu, Celju, Cerkljah ob Krki, Kranju, Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Pivki, Postojni, Slovenski Bistrici, Vipavi, na Bohinjski Beli in na Vrhniki.

Vojašnice si je ogledala tudi Ljubica Jelušič
Prireditev je potekala pod geslom Ponosni nase že 20 let, pripadniki SV-ja pa so predstavili opremo in vozila. Obiskovalcem so bili na ogled tudi nastanitveni objekti SV-ja, za najmlajše pa so organizirali spoznavanje vojaškega poklica skozi igro.

Vojašnice si je ogledala tudi obrambna ministrica Ljubica Jelušič. V novomeški vojašnici Bršljin je bila ob 9. uri, ob 16. uri pa je obiskala kadetnico in vojašnico generala Maistra v Mariboru. Jelušičeva si je dan odprtih vrat v Mariboru ogledala skupaj z načelnikom generalštaba SV-ja Alojzom Šteinerjem. V kadetnici si je tako ogledala razstavo vojaškega muzeja. Uro pozneje pa se je Šteiner udeležil še srečanja generacije '91 v Pekre.

Tam je bila ob 18. uri v izobraževalnem centru tudi slovesnost v spomin na pekrske dogodke, ki se je je poleg Šteinerja udeležila še Jelušičeva.

Balant si bo ogledal ladji Triglav in Ankaran
Pester urnik je imel tudi državni sekretar na obrambnem ministrstvu Boris Balant. Ob 9.45 je obiskal vojašnico Janka Premrla Vojka Vipava. Ob 12. uri si je ogledal večnamensko ladjo Triglav, uro in pol pozneje pa še ladjo Ankaran. Ob 15. uri se je Balant udeležil še dneva odprtih vrat v vojašnici Pivka, kjer si je pol ure pozneje ogledal še tamkajšnji Park vojaške zgodovine.

Vojašnice odprle vrata