SLS, nekdaj med največjimi strankami, upa na vrnitev v parlament. Foto: BoBo
SLS, nekdaj med največjimi strankami, upa na vrnitev v parlament. Foto: BoBo


Predsednik Marko Zidanšek je članom glavnega odbor pojasnil ozadja, medijska podtikanja in napade nanj, so zapisali v SLS-u. Te napade po njegovi oceni pripravljajo tisti, ki so ustanovili svoje stranke, zdaj pa imajo takšne težave s samozavestjo in s kandidati. "SLS je s soglasno podporo samostojni listi dokončno zavrnil te špekulacije," so navedli.

Glavni odbor SLS-a je soglasno potrdil tudi sporazum o predvolilnem sodelovanju z Zvezo za Primorsko. Bistveni del sporazuma je, da bodo kandidati ZZP-ja nastopili na listi SLS-a, sicer pa sporazum podpira mnoge primorske razvojne projekte. Vodstvo SLS-a ga je predstavilo minuli teden ob podpisu sporazuma v Novi Gorici, ko so predstavili tudi model regionalizacije Slovenije, za katerega bo SLS iskala podporo v naslednjem sklicu DZ-ja.

Soglasna odločitev glavnega odbora Zidanšku, kot pravi, pred volitvami vliva veliko zaupanje, saj so se najvišji funkcionarji - med njimi mnogi občinski svetniki, župani in podžupani, tudi evropski poslanec - zavezali, da bodo po svojih najboljših močeh pomagali v volilni kampanji. "Mi smo bili tisti, ki smo 'orali ledino' demokratizacije v Sloveniji, zato si zaslužimo, da gremo na volitve pod tem imenom," je so izjavo Zidanška še povzeli v SLS-u.