Zmago Jelinčič trdi, da Nataša Pirc Musar laže, češ da je v medijih dejala, da ni podala prijave zoper njega, sam pa je prejel prijavo. Foto: MMC RTV SLO
Zmago Jelinčič trdi, da Nataša Pirc Musar laže, češ da je v medijih dejala, da ni podala prijave zoper njega, sam pa je prejel prijavo. Foto: MMC RTV SLO
Nataša Pirc Musar
Nataša Pirc Musar bo prijavo zoper njo samo komentirala, ko jo bo prejela. Foto: MMC RTV SLO

Informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar bo prijavo komentirala, ko jo bo prejela. Kot je znano, je bil zoper prvaka stranke Zmaga Jelinčiča sprožen postopek zaradi suma nezakonite obdelave osebnih podatkov, ker naj bi na seji DZ-ja razkril osebne podatke prejemnice odškodnine zaradi izbrisa.

Jelinčič: Informacijska pooblaščenka ni hotela povedati, kdo je podal prijavo, češ da gre za varstvo podatkov
V SNS-u so dejali, da so informacijsko pooblaščenko Natašo Pirc Musar prijavili njej sami, da bi sama sprožila postopek, ki ga je sprožila proti Jelinčiču. Poleg tega so jo pozvali, naj javnosti posreduje pisno pojasnilo, na kakšen način oziroma od koga je prejela sodbe vrhovnega in upravnega sodišča, ki so objavljene na njeni spletni strani. "Naj sama pove, kako si je dovolila objaviti vse, kar je v zvezi z določenimi zadevami, glede na to, da na splošno prepoveduje objavljanje."

Jelinčič je Pirc Musarjevo vprašal tudi, kdo je vložil prijavo zoper njega. Pooblaščenka je namreč dejala, da gre za varovanje osebnih podatkov. Jelinčič se ob tem sprašuje, kako lahko od njega zahteva, da pove, kje je dobil podatke, in dodal, da gre tudi pri tem za varovanje podatkov.

Dodal je, da je se pooblaščenka zapletla "v čudne zadeve, ki ji jih bodo pomagali odplesti gospodje in gospe iz koalicije". Tudi sicer Jelinčič meni, da Pirc Musarjeva dela, kot ji veleva vladajoča koalicija, in da mora na vsak način ščititi izbrisane.

Jelinčič: Pirc Musarjeva laže
Povedal je še, da Pirc Musarjeva laže, saj je v medijih dejala, da zoper njega ni sprožila postopka, v dokumentu, ki mu ga je poslala, pa je zapisala, da je po uradni dolžnosti sprožila postopek zaradi suma nezakonite odbelave osebnih podatkov. "To je dokaz, da se je Pirc Musarjeva zlagala in da zavajala javnost."

V SNS-u bodo z zanimanjem opazovali odziv informacijske pooblaščenke. Jelinčiča predvsem zanima, ali bo sprožila postopek zoper sebe, ali bo zaradi nevestnega dela podala odstopno izjavo in ali bo pustila, da jo sodišče morda kaznuje tudi z zaporom do enega leta.