Ksenija Klampfer je iz SMC-ja ob začetku pogajanj stranke s SDS-om izstopila. Foto: BoBo
Ksenija Klampfer je iz SMC-ja ob začetku pogajanj stranke s SDS-om izstopila. Foto: BoBo

Po poročanju Kanala A so najbližje sodelavke ministrice Klampferjeve po naključju ugotovile, da lahko do njene službene elektronske pošte prosto dostopa tako rekoč kdor koli, torej več kot 300 zaposlenih na ministrstvu.

Poškodovano vozilo soseda ministrice Aleksandre Pivec

Na policiji so potrdili, da so bili kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana obveščeni o sumu kaznivega dejanja napada na informacijski sistem v eni izmed državnih ustanov. Kriminalisti še intenzivno zbirajo obvestila in ugotavljajo okoliščine, več podatkov pa trenutno zaradi interesa preiskave ne morejo posredovati, so za STA pojasnili na policiji.

Po poročanju komercialne televizije mora zdaj najprej ministrstvo za javno upravo, kjer so vsi strežniki, ugotoviti, od kdaj naprej je elektronska pošta Klampferjeve prosto dostopna, predvsem pa, kdo in kolikokrat je vanjo nepooblaščeno vpogledal.

Ministrica Klampferjeva je, kot je znano, iz kvote SMC-ja, a je iz stranke in s položaja njene podpredsednice ob začetku pogajanj Zdravka Počivalška s stranko SDS izstopila oziroma odstopila.

Vdor v e-pošto Ksenije Klampfer?