Počitnic za šolarje z vzhoda je konec, za tiste z zahodnega dela države pa se zimske radosti šele začenjajo. Foto: BoBo
Počitnic za šolarje z vzhoda je konec, za tiste z zahodnega dela države pa se zimske radosti šele začenjajo. Foto: BoBo

Medtem ko bo 75.645 učencev in 34.937 dijakov iz vzhodne polovice države, torej jugovzhodne Slovenije, koroške, podravske, pomurske, savinjske in spodnjeposavske regije, znova sedlo v šolske klopi, se zimske počitnice začenjajo za drugo polovico slovenskih šolarjev.

Med počitnicami po državi potekajo številne, marsikje brezplačne, športne in druge dejavnosti s pestrim programom za mlade. Ljubljanski šolarji se bodo med drugim lahko vključili v dogodke na Ljubljanskem gradu, v Botaničnem vrtu, Pionirskem domu, obiskali bodo lahko tudi ljubljanski živalski vrt. Več muzejev in drugih kulturnih ustanov pripravlja delavnice, na katerih bodo šolarji skozi igro, ustvarjanje in druženje spoznavali umetnost in zgodovino.

Športno društvo Sonček je pripravilo različne tečaje smučanja in bordanja za otroke, stare od šest do 15 let na Krvavcu. Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje organizira smučanje v Kranjski Gori. Starši si lahko v tem času omislijo tudi počitniško varstvo otrok.

Številni se bodo odpravili tudi na domača smučišča, kjer pravijo, da imajo snega dovolj, policija pa opozarja na previdnost na smučiščih.