Jani Soršak se ne bo potegoval za ministrsko mesto. Foto: BoBo
Jani Soršak se ne bo potegoval za ministrsko mesto. Foto: BoBo
Bodo Virantovi zavili v desno?

Soršak je pojasnil, da odločitev, da se ne bo potegoval za mesto pravosodnega ministra, ni bila sprejeta v ponedeljek, ko je prišla v javnost, pač pa že prejšnji teden. Tako so po njegovih besedah odločitev koalicijskim partnerjem posredovali že prej. Po Soršakovih besedah bo kandidat za ministra za pravosodje in javno upravo Janez Čebulj.
Soršak je bil namreč najbolj verjeten kandidat za mesto notranjega ali pravosodnega ministra znotraj bodisi leve bodisi desne koalicije. A se je zdaj umaknil, piše zurnal24.si. Pojavilo se je namreč anonimno pismo, ki poskuša Janija Sorška povezati s poskusom manjše računalniške družbe 3 Lan, ki naj bi kupilo Večer. Njegov greh naj bi bilo "mižanje" urada, ko so se odvijale sporne finančne transakcije.
Odločitev šele po njegovem odhodu
Soršak je za omenjeni portal pojasnil, da navedbe v anonimki vsaj v delu, ki se nanaša nanj, ne držijo. Pojasnil je, da se je iz postopka presoje nakupa Večera izločil, saj je pred prihodom na UVK kot odvetnik zastopal Mateja Raščana, nekdanjega lastnika Dela Revij, ki naj bi stal za nakupom Večera.

Dodal je, da je urad nakup časopisne hiše dovolil šele po njegovem odhodu. Soršak ni želel komentirati, ali je anonimka del političnega boja, povedal pa je, da odločitev, da ne bo minister, nima nobene zveze s tem pismom. Anonimka sicer očita odvetniku Miru Senici, nekdanjemu direktorju NKBM-ja Matjažu Kovačiču in Raščanu, da so prek izrabe položaja, lupinastih podjetij in sumljivih nakazil sodelovali pri nakupu Večera.

Bodo Virantovi zavili v desno?