Pavel Rupar je zanikal napad na fotografa. Foto: RTV SLO
Pavel Rupar je zanikal napad na fotografa. Foto: RTV SLO
V časopisu trdijo, da sta bila Rupar in Slakova intimna prijatelja, za kar naj bi imeli tudi dokaze. Foto: RTV SLO
Zastavica stranke SDS
SDS zadeve ne komentira, ker o njej še ni bil obveščen. Foto: RTV SLO
Ksenja Slak
Pavel Rupar je želel, da se bi Ksenja Slak izselila iz njegovega stanovanja. Foto: RTV SLO

Med poslancem in kandidatom za tržiškega župana Pavlom Ruparjem ter najemnico njegovega stanovanja v Šiški se je vnel prepir, zato naj bi oba poklicala policijo. Kot trdi urednik črne kronike pri časopisu Direkt Toni Perić, je Ksenja Slak, najemnica stanovanja, poklicala tudi njega, saj je bil v tem času pristojen za črno kroniko v časopisu.

Pavle Rupar je v pogovoru za MMC povedal, da sta se sprla zaradi papirjev, ki mu jih Ksenja Slak ni želela izročiti. Šlo naj bi za papirje, ki jih je z uredništva časopisa prinesla po njegovem naročilu, vsebovali pa naj bi obremenilne informacije, s katerimi naj bi časopis izsiljeval poslanca.

Direkt: Rupar poškodoval fotografa
Ob prihodu Tonija Perića in fotografa časopisa Janija Božica je Slakova oba povabila v stanovanje. Ob tem je Božič stanovanje fotografiral. Pavel Rupar fotografiranja ni dovolil, v Direktu pa trdijo, da je imela najemnica vso pravico spustiti sodelavca v stanovanje, češ da lastnik stanovanja najemniku tega ne more preprečiti. Ob tem je prišlo tudi do prerivanja, v katerem je Rupar, kot trdijo v časopisu, fotografu iztrgal iz rok bliskavico in mu pri tem roko grdo poškodoval, za kar trdijo, da imajo dokaze. Pavel Rupar poškodbo zanika, povedal je, da si je fotograf fotoaparat poškodoval pri begu pred njim po stopnicah, kar naj bi videl tudi policist.

Da je Ksenija Slak občasna sodelavka časopisa, je Rupar izvedel šele pred nekaj meseci, že nekaj časa pa je želel, kot je povedal MMC-ju, da se izseli iz njegovega stanovanja. Ob tem je dodal, da nikoli nista bila intimna prijatelja. Toni Perić pa je zatrdil, da ima uredništvo časopisa vse dokaze, da sta to bila.

Rupar je povedal še, da naj bi ga časopis izsiljeval, da pripravljajo zgodbo o njem, vendar je ne bodo objavili, če jih bo on obveščal o ravnanju drugih Tržičanov, kar v Direktu odločno zanikajo. Sprva je mislil, da je v izsiljevanje vpletena tudi Slakova, zato je zoper njo vložil tudi kazensko ovadbo zaradi izsiljevanja, a je potem ugotovil, da naj bi časopis izsiljeval tudi njo. Dodal je, da so ji grozili z odpovedjo sodelovanja s časopisom, če ne pove, da je Ruparjeva ljubica. Ker naj bi v torek sodelovanje vseeno odpovedali, je Slakova popoldne zatrjevala, da z Ruparjem nista intimna prijatelja.

Ksenja Slak: Direkt skuša Ruparju afero podtakniti
Slakova je Direkt obtožila, da skuša Ruparju afero podtakniti, potrdila pa je tudi, da je na uredništvu časopisa pod prisilo izjavila, da sta z Ruparjem ljubimca.

Rupar: Ukradli so mi tudi avtomobil
Rupar je za uredništvo Multimedijskega centra RTV SLO povedal še, da so mu v ponedeljek ukradli tudi avtomobil, v katerem je imel diktafon in druge dokumente, a so ga pozneje našli v neposredni bližini Policijske postaje Šiška. Toni Perić pa nam je zatrdil, da je Ruparju po prepiru avto odpeljala Slakova, a mu je pozneje sporočila, kje je, iz avta pa je vzela diktafon in ga tudi pokazala Ruparju. Kaseto iz diktafona je Slakova, kot trdi Perić, obdržala in jo ima še vedno pri sebi.

Rupar bo na željo SDS-a odstopil od kandidature
V poslanski skupini SDS-a, katere član je Pavel Rupar, dogodka ne morejo komentirati, saj z njim niso seznanjeni. Izjav za javnost ne bodo dajali, dokler se ne pogovorijo s poslancem, saj bi bilo to neverodostojno in neodgovorno do javnosti in udeležencev omenjenega dogodka, so še zapisali v SDS-u. Je pa Rupar napovedal, da še vedno ostaja kandidat za tržiškega župana, da pa je pripravljen odstopiti od kandidature, če bi to od njega zahtevala stranka.