Policija svetuje, da pri obiskih pokopališč in drugih javnih krajev, kjer je veliko ljudi, ne nosite denarnic, prenosnih telefonov in drugih vrednih predmetov v odprtih torbicah ali košarah. Foto: MMC RTV SLO
Policija svetuje, da pri obiskih pokopališč in drugih javnih krajev, kjer je veliko ljudi, ne nosite denarnic, prenosnih telefonov in drugih vrednih predmetov v odprtih torbicah ali košarah. Foto: MMC RTV SLO
Žale
Prometni režim v okolici ljubljanskih Žal. Za povečavo kliknite na sliko. Foto: MOL

Policija svetuje, da se na pot odpravite pravočasno, upoštevate cestnoprometne predpise in morebitne spremembe prometnega režima v bližini pokopališč. Večjo varnost in pretočnost prometa bodo zagotavljali tudi policisti z različnimi oblikami dela.

Vrednih predmetov ne puščajte na vidnih mestih in brez nadzora
Poleg tega policija opozarja na previdnost, da vaša vozila na parkiriščih ne bi postala tarča vlomilcev in tatov. Na vidnih mestih tako ne puščajte torbic, aktovk, denarnic in drugih vrednih predmetov. V avtomobilu zaprite vsa okna, vozilo zaklenite in (če jo imate) vklopite alarmno napravo. Izogibajte se parkiranju na neosvetljenih ulicah ali parkiriščih.

Policija svetuje tudi, da pri obiskih pokopališč in drugih javnih krajev, kjer je veliko ljudi, ne nosite denarnic, prenosnih telefonov in drugih vrednih predmetov v odprtih torbicah ali košarah. Pri urejanju grobov imejte te na očeh in jih ne puščajte brez nadzora.

Spremenjen prometni režim okoli ljubljanskega in mariborskega pokopališča
Na območju večjih pokopališč bo tako 31. oktobra in 1. novembra veljal spremenjen prometni režim. V Ljubljani bo promet okoli Žal potekal enosmerno, nekoliko pa bosta spremenjeni tudi progi avtobusov 12 in 19 (podrobnosti prometne ureditve si oglejte na priloženi sliki).

V Mariboru v okolici pokopališča Podbrežje bo za ves promet zaprta Cesta XIV. divizije med Osojnikovo in Šolsko ulico, na delu Ceste XIV. divizije med Osojnikovo in Ulico bratov Greifov (od Osojnikove proti ulici bratov Greifov) bo potekal enosmerni promet, vsi avtobusi bodo ustavljali na vozišču prečne ulice med HC in Cesto XIV. divizije pred in nasproti »vrtnarstva« in obračali ob pomoči delavcev policije, avtobusi preostalih linij bodo preusmerjeni na Čufarjevo ulico in Ulico Veljka Vlahoviča.