Po Slivnikovih besedah uprava Dela tudi v prihodnje ostaja dvočlanska. Foto: RTV SLO
Po Slivnikovih besedah uprava Dela tudi v prihodnje ostaja dvočlanska. Foto: RTV SLO
Stavba Dela
V bližnji prihodnosti ni predvidenih sprememb v uredništvu Dela, je dejal Slivnik. Foto: RTV SLO

Nov statut določa, da lahko uprava imenuje urednike brez soglasja nadzornega sveta ter da je direktor družbe lahko tudi odgovorni urednik in obratno. Predsednik uprave Danilo Slivnik je dejal, da je Delo gospodarska družba in da je uprava odgovorna za poslovanje podjetja.

Po Slivnikovih besedah je večina sprememb statuta povezana s poslovnimi pogoji in se tako v celoti ni spremenilo nič bistvenega, saj je šlo predvsem za uskladitev z izrazjem zakona o medijih.

Delničarjem 300 tolarjev dividend na delnico
Bilančni dobiček za leto 2005 znaša dobre tri milijarde tolarjev. Delničarji Dela so za dividende namenili 300 tolarjev bruto na delnico, kar znese skupaj 200,2 milijona tolarjev. Delničarji bodo tako prejeli nižje dividende kot lani, ko so le-te znašale 500 tolarjev na delnico. Za izplačilo nagrad članom nadzornega sveta so namenili 12 milijonov tolarjev, preostanek bilančnega dobička, to je 2,8 milijarde tolarjev, pa bo ostal nerazporejen.

Delo je sicer v prvem polletju ustvarilo 6,48 milijarde tolarjev čistih prihodkov od prodaje, kar je za tri odstotke več kot v istem obdobju lani. Dobiček družbe v prvih šestih mesecih je dosegel 300,9 milijona tolarjev.

V nadzorni svet, ki je tudi prejel razrešnico, so imenovali Andrejo Pihler, pravno svetovalko v KD Holdingu.