Plakat akcije zbiranja denarja za Gala. Foto: Televizija Slovenija
Plakat akcije zbiranja denarja za Gala. Foto: Televizija Slovenija

Mediji so v četrtek poročali, da naj bi Galovi starši zbirali denar na več računih in da skušajo prikriti pravo vrednost dečkove operacije v Združenih državah Amerike. Zbiralo se je namreč 150.000 evrov, operacija pa naj bi sprva stala zgolj 82 tisočakov, a se je družina s kliniko v ZDA dogovorila še za dodatni popust, a o tem donatorjev ni obvestila.

Dečkova mama Nataša Vrbnjak Šteflič očitke v celoti zavrača in pravi, da so sledili 150 tisočakom, saj je treba upoštevati še stroške zdravil in možnih drugih zapletov po operaciji. Dodala je, da je v ZDA potrebno vse plačati in bi lahko nastale velike težave, če denarja ne bi bilo dovolj. Glede znižane cene pa, da jim je to konec leta odobril zdravnik, zaradi zamrznjenega oziroma izgubljenega denarja društva Maus.

Sicer pa denar za Gala zdaj uradno zbira Karitas, ki je že zbral 92.000 evrov, del zneska pa so že nakazali kliniki za operacijo, ki bo v mesecu maju. Samo zbiranje denarja in možnost obvodov pa je pojasnil predstavnik Karitasa Darko Bračun: "Mi vsa plačila opravimo direktno do izvajalcev storitev, denarja ne nakazujemo neposredno prosilcem na račun. Tako je v vseh primerih, tudi v tem."

Prav to pa je zanimalo tudi kriminaliste, ki so prejšnji teden obiskali Karitas in poizvedovali glede nakazil v povezavi z društvom Maus. Podatkov o tem, da naj bi preiskovali tudi Galovo mamo, pa nismo dobili potrjenih.

Galovi starši zgroženi nad obtožbami