Predsednik ŠOS-a mesečno zasluži največ 640 evrov, njegova plača pa je vezana na odstotek povprečne slovenske bruto plače. Foto: MMC RTV SLO
Predsednik ŠOS-a mesečno zasluži največ 640 evrov, njegova plača pa je vezana na odstotek povprečne slovenske bruto plače. Foto: MMC RTV SLO

To se mu zdi odločno premalo, zato mora večina študentov delati, da lahko študira. Kot poudarja, je študentov, ki si brez študentskega dela ne bi mogli privoščiti študija, kar tretjina, zato so na tem področju obvezne spremembe, predvsem na področju davkov in podeljevanja štipendij.

Celoten klepet lahko preberete tukaj.


Plača odvisna od obsega dela
Ko se je govorilo o zaslužkih, je eden od uporabnikov Bandlja popvrašal o znesku, ki ga sam za vodenje ŠOS-a dobi na račun vsak mesec. Bandelj je brez zadržkov pojasnil, da mesečno zasluži največ 640 evrov, da je njegova plača vezana na odstotek povprečne slovenske bruto plače, honorar pa je, če dela manj, temu primerno nižji.

Pri ŠOS-u so kritični tudi do ustanavljanja novih zasebnih univerz. Kot razlaga predsednik organizacije, morajo te biti ustanovljene v skladu z zakonodajo, sumljivo ustanavljanje je zanje nesprejemljivo, na kar so v preteklosti že opozarjali. Bandelj je bil kritičen tudi do delovanja Sveta za visoko šolstvo, ki naj bi bilo daleč od optimalnega. Ker so v novi koalicijski pogodbi napovedane izboljšave na tem področju, Bandelj od nove vlade to tudi pričakuje.

S. Z.