Foto: BoBo
Foto: BoBo

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je na novinarski konferenci po seji vlade pojasnila, da je delovna skupina za preučitev možnosti za izboljšavo letalske povezljivosti na podlagi dveh opravljenih študij sprejela štiri sklepe, ki ugotavljajo, da subvencije, ki so jih razpisali v prvem koraku, niso dale zadostnih rezultatov, ugotavljajo pa tudi, da bi bila najbolj smiselna rešitev soustanovitev podjetja s strateškim partnerjem.

"Sklep, ki ga je vlada sprejela, nalaga ministrstvu za infrastrukturo, da v sodelovanju z drugimi pristojnimi resorji nadaljuje postopke za iskanje pravnih, ekonomskih in drugih potrebnih rešitev za izboljšanje letalske povezljivosti, vključno z morebitnim povezovanjem z obstoječimi letalskimi družbami," je dejala Bratušek.

Kar zadeva ustanavljanje morebitnega novega nacionalnega letalskega prevoznika, je pojasnila, da še ni bilo nobenega predloga, ker ni osnove za to, da bi Slovenija šla v ustanavljanje ali soustanavljanje letalske družbe.

"Do tja nas čaka še kar nekaj korakov, da bi se sploh lahko odločali o tem. Letalski posel je zelo, zelo reguliran z evropskimi pravili in vse to bomo v nadaljevanju na ministrstvu za infrastrukturo dali na mizo. Vlada potem lahko odloča, kako naprej," je dejala.