Metka Tekavčič meni, da je Pahor še naprej potreben pri delu SD-ja in dragocen za slovensko politiko. Foto: SD
Metka Tekavčič meni, da je Pahor še naprej potreben pri delu SD-ja in dragocen za slovensko politiko. Foto: SD

Katerega predsedniškega kandidata bo SD Ljubljana podprl, še ni znano. Novoizvoljeni predsednik SD-ja Ljubljana Anton Colarič je na novinarski konferenci pojasnil, da se bodo o podpori predsedniškim kandidatom dogovorili na začetku prihodnjega tedna.

Colaričeva predhodnica Metka Tekavčič pravi, da je Boruta Pahorja podprla ob prevzemu vodenja stranke in tudi mnogokrat pozneje. Prepričana je, da odhod z ene politične funkcije ne pomeni umika iz politike.

Pahor po njenih besedah ima mesto v slovenski politiki in "nedvomno daje pečat SD-ju kot stranki, ki se ne podreja interesom kapitala in spoštuje vrednote dela". Za predsednika SD-ja se bodo na kongresu v Kočevju 2. junija potegovali tudi nekdanja ministra Igor Lukšič in Patrick Vlačič ter nekdanji državni svetnik Zlatko Jenko.

Dotaknila sta se tudi domnevnih nepravilnosti pri spremembah namembnosti zemljišč in domnevno spornem poslovanju Mestne občine Ljubljana s podjetji, povezanimi z družino ljubljanskega župana in predsednika Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića. Colarič meni, da morajo organi opraviti svoje delo, politika pa se mora čim manj vmešavati.