Je Penko predlagal preiskavo enega izmed ministrov ali ne? Foto: MMC RTV SLO
Je Penko predlagal preiskavo enega izmed ministrov ali ne? Foto: MMC RTV SLO
Brezigarjeva: Navedba Penka ne drži

Iz urada generalne državne tožilke so sporočili, da so pregledali vpisnike na vrhovnem državnem tožilstvu za leto 2004 in poznejša leta ter ugotovili, da "navedba Boštjana Penka ni resnična in da na Vrhovno državno tožilstvo RS ni podal nobenega takšnega predloga".

Penko je namreč v Dnevniku TV Slovenija dejal, da naj bi pred štirimi leti vodstvu vrhovnega državnega tožilstva predlagal, da skupina začne kazenski postopek zoper "ministra aktualne vlade", ki ga ni imenoval.

Na tožilstvu so poudarili še, da tudi tisti, ki so vrhovno tožilstvo vodili v letu 2004 in delno še v letu 2005 ter so še vedno na tožilstvu, o tem ne vedno ničesar in od Boštjana Penka niso dobili nobenega takšnega predloga.

"V enem izmed svojih primerov sem naletel na sum, da gre za kaznivo dejanje, ki ga je storil eden od ministrov aktualne vlade. Predlagal sem, da se mi ta del dodeli, saj je bil neposredno povezan s stvarjo, ki sem jo že obravnaval, a je bila ta zahteva zavrnjena. Po mojem vedenju zadeva že 4 leta leži v tožilskih predalih in se je nihče, kolikor vem, še ni dotaknil, " je v sredo dejal Penko.

Brezigarjeva: Navedba Penka ne drži