Uprava je morala v dveh tednih izvesti določene ukrepe, ali so bili uspešni, bo znano predvidoma prihodnji teden. Foto: MMC RTV SLO
Uprava je morala v dveh tednih izvesti določene ukrepe, ali so bili uspešni, bo znano predvidoma prihodnji teden. Foto: MMC RTV SLO

Vladni tiskovni predstavnik Valentin Hajdinjak je povedal, da bo ta točka na dnevnem redu seje vlade prihodnji teden. Ministrstvo za promet je po njegovih besedah že pripravilo gradivo s predlogi sklepov, ki ga je treba proučiti, nato pa bodo odločali o nadaljnjih korakih.

Spomnimo, da je uprava Darsa svoj odstop ponudila 8. avgusta, dva dneva potem, ko se je v predoru Šentvid vnovič odkrušil del protipožarnega ometa in poškodoval osebni avtomobil. Tega dne je odstop ponudil tudi prometni minister Radovan Žerjav, a ga vlada ni sprejela, saj je predsednik vlade prepričan, da minister dela dobro in da ni odgovoren za zaplete v predoru.

Botanični vrt bo dobil sredstva
Vlada ja zagotovila tudi 73.000 evrov za reševanje težkih razmer Botaničnega vrta. Sredstva so zagotovili z razporeditvijo pravic porabe ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo.

Junija letos je namreč direktor Botaničnega vrta Jože Bavcon zaradi težkih razmer že napovedal njegovo zaprtje. Po tem pozivu so se z iskanjem rešitve odzvala ministrstva, Univerza v Ljubljani in Mestna občina Ljubljana.

Ministrstvo za visoko šolstvo in Univerza v Ljubljani sta podpisala pogodbo o zagotovitvi okoli osem milijonov evrov za investicije in vzdrževanje, od tega bo letos okoli 550.000 evrov namenjenih za gradnjo rastlinjaka v okviru Botaničnega vrta. Ministrstvo za kulturo je pripravilo predlog akta o razglasitvi vrta za kulturni spomenik državnega pomena.