Foto: TV Slovenija/zajem zaslona
Foto: TV Slovenija/zajem zaslona

Televizija Slovenija je zato prekinila poslovno sodelovanje z Mladino.

"Če RTV Slovenija, njeni zaposleni in ustvarjalci, želi spet pridobiti gledalke in gledalce, bo tokrat morala izpeljati očiščenje zavoda. Ti strankarski vojščaki SDS-a, nekateri šele zdaj dobivajo pogodbe o zaposlitvi, zato je tam Urbanija, bodo morali te službe izgubiti. Z RTV Slovenija bodo morali oditi. Brez tega se normalizacija ne bo zgodila." Tako je v tedniku Mladina zapisal odgovorni urednik Grega Repovž.

Direktor televizije Uroš Urbanija je nad zapisom zgrožen: "Poglejte, odgovorni urednik Mladine očitno ponuja končno rešitev za RTV Slovenija. Končno rešitev na način popolnega očiščenja, in sicer odpustitve vseh po principu strankarske pripadnosti. Zdi se mi nesprejemljivo, da bi jaz kot direktor odpuščal vse, ki so bili slučajno zaposleni recimo v času vlade Marjana Šarca ali pa Alenke Bratušek. To so pač zavržne rešitve, nedemokratične, totalitarne in seveda kot direktor televizije na to ne morem pristajati."

Sorodna novica TV Slovenija prekinila poslovno sodelovanje z Mladino

TV Slovenija je Repovža vprašala, ali lahko navede ljudi, ki so po njegovem mnenju vojaki SDS-a. "Popolnoma so jasne vse moje besede," je odgovoril.

TV Slovenija je tudi zanimalo, ali so po njegovem mnenju SDS-ovi propagandisti prav vsi, ki so prišli na nacionalko v zadnjih dveh letih. "RTV Slovenija oziroma njen direktor televizije Uroš Urbanija napada Mladino, da bi prikril zaposlovanje propagandistov iz propagandnega stroja SDS-a," se je odzval.

Bojan Požar, ki je Repovžev poziv označil za fašističnega, si ob uvodniku v Mladini zastavi zanimivo vprašanje. "Se je treba postaviti, bom rekel obratno, pogledati z neke obratne optike. Kaj bi bilo, če bi tak uvodnik napisal recimo urednik Demokracije, pa bi bila neka normalna, neka drugačna situacija, in bi recimo zahteval, da se z RTV-ja odpusti vse, ki so recimo simpatizerji ali člani nekih levih strank."

TV Slovenija je želela dobiti odziv na Repovžev uvodnik in poziv po čistkah tako od vlade kot od ministrstva za kulturo. Odgovora niso dobili. Se je pa oglasila Evropska poslanka Sophie in 't Veld, ki že dlje časa spremlja medije v Sloveniji. Evroposlanka je zatrdila, da bodo spremljali, kaj se bo v prihodnje dogajalo v zvezi z Repovževim pozivom.