Dogodki bodo med 20. in 26. majem potekali v Ljubljani, Mariboru, Kopru in Kočevju. Foto: Pixabay
Dogodki bodo med 20. in 26. majem potekali v Ljubljani, Mariboru, Kopru in Kočevju. Foto: Pixabay

V tednu prostovoljstva, ki ga organizira Slovenska filantropija, se bodo različne organizacije predstavljale v različnih krajih po državi.

V torek bodo v Kočevju na Slovesnem dnevu prostovoljstva podelili nazive najzaslužnejšim na področju prostovoljstva, med drugim najboljšim mentorjem, zgodbam, občinam in prostovoljcem. V sredo se bodo v Kopru na Veselem dnevu prostovoljstva predstavile lokalne prostovoljske organizacije.

Dogajanje se bo z osrednjo prireditvijo v četrtek nadaljevalo v Ljubljani. Na Veselem dnevu prostovoljstva se bo predstavilo okoli 80 prostovoljskih organizacij iz cele Slovenije, ki delujejo na različnih področjih. Na prireditvi vsako leto sodeluje okoli 600 prostovoljcev, obišče pa ga približno 2000 obiskovalcev.

Sorodna novica Kralji ulice: "Prostovoljstvo našim uporabnikom osmisli življenje in jim pomaga najti pravo pot"

Poleg predstavitve organizacij sta namena dogodka v prestolnici tudi zabava in druženje prostovoljcev. Vsi, ki jih prostovoljstvo zanima, bodo na njem lahko dobili preverjene informacije od prostovoljcev in mentorjev ter koordinatorjev prostovoljstva, so zapisali na filantropiji.

S Festivalom prostovoljstva v Mariboru se celotedenskemu praznovanju pridružuje Pekarna Magdalenske mreže, ki bo med drugim organizirala dogodke na temo motivacije mladih za civilnodružbeno udejstvovanje. Ogledati si bo mogoče tudi razstavo Usmerimo pozornost na Gazo, obiskovalci pa bodo lahko spregovorili o osamljenosti. Dogajanje bo zaokroženo s piknikom v zahvalo prostovoljcem in prostovoljskim organizacijam, so sporočili iz Pekarne Magdalenske mreže.

Več o tednu prostovoljstva lahko preberete na spletni strani Slovenske filantropije.

Začel se je teden prostovoljstva
Začenja se teden prostovoljstva