Foto: BoBo
Foto: BoBo

Predsednica stranke Tanja Fajon je povedala, da želijo nov začetek, da so pripravljeni na spremembe in da gredo na zmago. Poudarila je še, da stranko odlikujeta ženska in mladostna energija, kar je "vse, kar politika potrebuje".

Zavrnila je možnost sodelovanja s stranko SDS, ki je "v tej državi naredila veliko škode". Po njenih besedah SD tudi ne sodeluje s strankami, ki kršijo ustavo in zakonodajo, ki vodijo nespoštljiv dialog, ki diskreditirajo ljudi in omejujejo kritično misel in civilno družbo.

Naravnega zaveznika vidi v Gibanju Svoboda. Dejala je, da jih družijo "iste vrednote in ista želja, da zamenjamo vlado, naredimo nov začetek in ljudem vrnemo normalnost". O povezovanju Gibanja Svoboda s strankami KUL pa je predsednica SD-ja povedala, da se bodo zagotovo pogovarjali, če bodo dobili kakršno koli ponudbo.

"Najprej moramo dobiti zaupanje volivk in volivcev, rezultat, potem se bomo pa odločali, kdo je tisti, ki bo imel tolikšno zaupanje, da lahko oblikuje in sestavi naslednjo vlado," je še povedala o morebitnih kadrovskih dogovorih.