Mlade v Stični je nagovoril tudi predsednik republike Borut Pahor. Foto: Twitter/Borut Pahor
Mlade v Stični je nagovoril tudi predsednik republike Borut Pahor. Foto: Twitter/Borut Pahor
Množično obiskana Stična mladih

Srečanje, letos je potekalo pod geslom Sem orodje Božjega usmiljenja, je mladim ponudilo edinstveno izkušnjo skupnosti, medsebojne sprejetosti in srečanja z Bogom.

Zbrane je nagovoril tudi predsednik republike Borut Pahor in ob 35. obletnici srečanja mladim in organizatorjem predal slovensko zastavo, s katero se jim je želel zahvaliti za prispevek k temu, da "imamo eno domovino, da je domovina velika za vse, da smo strpni, da gradimo na tistem, kar je skupno, in da znamo živeti z razlikami".

Skupaj z mladimi je napisal tudi pismo papežu Frančišku, s katerim se bo sicer srečal prihodnji mesec v Rimu. Ob tem je izrazil upanje, da bi papež prihodnje leto obiskal mlade v Stični.

Med mašo je mlade nagovoril mariborski nadškof Alojzij Cvikl. "Naša naloga je, da poskrbimo, da smo orodje Božjega usmiljenja," je poudaril in dodal, da je treba znati videti ljudi, ki trpijo, jim prisluhniti in pomagati. Kdor želi deliti usmiljenje, pa mora po njegovih besedah premagati brezbrižnost, pesimizem in egoizem.

Po podatkih prirediteljev skupaj s 35-letnico Stične mladih letos zaznamujejo tudi 30. obletnico ustanovitve evropske organizacije katoliških študentov JECI-MIEC, katere ustanovna seja je bila prav na Stični mladih.

Množično obiskana Stična mladih