Jaz spoštujem vsakega otroka in mislim, da si zasluži največ, kar mu svet lahko da, je dejal Primc. Foto: EPA
Jaz spoštujem vsakega otroka in mislim, da si zasluži največ, kar mu svet lahko da, je dejal Primc. Foto: EPA
Primc: Finančni vidik ni najpomembnejši pri ustvarjanju družine

Kot je dejal v MMC-jevi spletni klepetalnici, predlogu družinskega zakonika nasprotuje zato, ker je slab. Meni, da je največja napaka to, da ne upošteva temeljnih naravnih zakonitosti, ki so po njegovem mnenju tisto, kar človek ne more in tudi ne sme spremeniti.

"V družinskem zakoniku pojem družine razširjen na skupnosti, ki niso družine"
Pri družinskem zakoniku ga moti predvsem to, da je pojem družine razširjen na skupnosti, ki ne morejo biti družine. Nasprotuje tudi posvojitvam otrok v istospolne zveze. Pojasnil je, da otrok po njegovem mnenju ni pravica ali stvar, ki se naroči v trgovini, ampak je sad ljubezni moža in žene.

"Še vedno bi bil moj otrok. Bi se pa z njim zmenil, da bo premoženja po meni in ženi dedoval samo toliko, kolikor ga bi v času najhujše stiske nujno potreboval za preživetje. Preostalo pa bi dal zapisati tistim otrokom, ki bi rod peljali naprej," je Primc odgovoril na vprašanje, kaj bi storil, če bi bil njegov otrok homoseksualec.

"Otrokom v istospolni družini škoduje eden izmed staršev"
Na vprašanje, kako gleda na to, da s svojim delovanjem dejansko škoduje nekaterim otrokom, ki že odraščajo v istospolnih družinah, ker nimajo enakega statusa in niso enako socialno zaščiteni, je Primc odgovoril, da tem otrokom škoduje eden izmed staršev. Sam se zavzema, da bi bili ti otroci socialno zaščiteni kot vsak drug.

Celoten klepet si lahko preberete tukaj.


Čeprav je Primc proti posvojitvam istospolnih partnerjev, o razlagi ustavnega sodišča, da nihče ne sme biti diskriminiran in postavljen v neenakopraven položaj le na podlagi spolne usmerjenosti, pravi, da ustava velja za vse, otrok pa ni človekova pravica, ampak sta oče in mati otrokova pravica.


Primc: Finančni vidik ni najpomembnejši pri ustvarjanju družine