Vsi postopki med Pirc Musarjevo in RTV-jem Slovenija so pravnomočno končani, so sporočili iz službe za odnose z javnostmi RTV Slovenija. Foto: BoBo
Vsi postopki med Pirc Musarjevo in RTV-jem Slovenija so pravnomočno končani, so sporočili iz službe za odnose z javnostmi RTV Slovenija. Foto: BoBo

Nataša Pirc Musar je po sodbi višjega delovnega in socialnega sodišča zahtevala razveljavitev imenovanja Marka Fillija za vršilca dolžnosti generalnega direktorja, ki ga je programski svet na mesto imenoval 9. maja lani. Pirc Musarjeva je trdila, da iz sodbe, ki je imenovanje Fillija razveljavilo, sledi, da je ona generalna direktorica RTV Slovenija, zato se je odločila Fillijevo imenovanje za vršilca dolžnosti sodno izpodbijati.

Sodišče prve stopnje je njeno tožbo zavrglo z obrazložitvijo, da takšnega sklepa Pirc Musarjeva ne more izpodbijati, ker nima sodnega varstva. Kot so sporočili iz službe za odnose z javnostmi RTV-ja so 27. januarja prejeli še odločitev višjega sodišča, ki je pritrdilo prvostopenjskemu sodišču. Imenovanje Fillija za vršilca dolžnosti je tako pravnomočno potrjeno.

Dodali so še, da so s tem vsi postopki med Pirc Musarjevo in RTV Slovenija pravnomočno končani. Izpostavili so, da do danes niso prejeli nobene uradne zahteve za odškodnino ali "kakršnih koli drugih aktivnosti v zvezi s potrditvijo statusa generalne direktorice RTV Slovenija".

Na sodbo višjega sodišča se je prek Twitterja odzvala tudi Pirc Musarjeva, ki je med drugim zapisala, da razmišlja o reviziji.