"Minister Zalar je ustvaril delovno mesto, kamor je zaposlil državnega sekretarja Škrleca," je poudarjal Gorenak. Foto: MMC RTV SLO

Odločbo o imenovanju višjega državnega tožilca Škrleca je izdal nekdanji minister za pravosodje Aleš Zalar, predtem pa je bil Škrlec državni sekretar na pravosodnem ministrstvu v času Zalarjevega ministrovanja.

Proti njegovemu imenovanju na položaj direktorja vrhovnega državnega tožilstva je bil takrat predvsem zdajšnji notranji minister Vinko Gorenak. Že januarja je v pismu tedanjemu predsedniku vlade Borutu Pahorju zapisal, da je Škrlec, soavtor zakona o državnem tožilstvu, v zakonu spisal novo delovno mesto, ki ga je nato zasedel sam.

Pličaniču se delovno mesto zdi dobro
Medtem pa se zdajšnji minister za pravosodje in javno upravo Senko Pličanič z obstojem tega delovnega mesta strinja, saj se mu posebno delovno mesto menedžerja tožilstva zdi pametna rešitev.

Vlada pa je zdaj ugotovila, da organ prve stopnje ni uporabil oziroma je nepravilno uporabil določbe novele zakona o državnem tožilstvu, ki urejajo dodelitev državnega tožilca za opravljanje nalog generalnega direktorja in imenovanje generalnega direktorja vrhovnega državnega tožilstva. Zato so odločbo o imenovanju odpravili.