Davor Hvala je naloge predsednika uprave Vzajemne prevzel šele v ponedeljek. Foto: Vzajemna
Davor Hvala je naloge predsednika uprave Vzajemne prevzel šele v ponedeljek. Foto: Vzajemna

Časnik Dnevnik poroča, da naj bi se Hvala položaju odrekel zaradi strahu pred odgovornostjo, odstopil pa naj bi z odložilnim pogojem, kar pomeni, da bo tekoče posle opravljal, vse dokler ne bo v Vzajemno prišel novi predsednik uprave z licenco oz. dokler Agencija za zavarovalni nadzor ne bo imenovala izredne uprave.

Hvala: Moram zaščititi svojo integriteto
"Ker se za nastale razmere ne počutim niti najmanj odgovornega, mi za zaščito moje strokovne in profesionalne integritete ne preostane drugega, kot da se umaknem. In to z današnjim dnem. Opravljal bom le najnujnejše posle vršilca dolžnosti," je Hvala svojo odločitev komentiral za Finance.

V Vzajemni menda proti izredni upravi
V četrtek se je iztekel tudi rok, do katerega je morala uprava Vzajemne odgovoriti na obvestilo agencije o morebitnem imenovanju izredne uprave. V zdravstveni zavarovalnici naj bi v odgovoru zapisali, da se s takšnim ukrepom ne strinjajo. Kot je znano, je agencija za zavarovalni nadzor to možnost napovedala predvsem zaradi pomanjkljivosti pri delovanju nadzornega sveta Vzajemne. Prav zato so se nadzorniki odločili takoj odpoklicati Averja. A to ne bo vplivalo na postopke, so tedaj zatrdili v agenciji.