Igor Kadunc. Foto: MMC RTV SLO
Igor Kadunc. Foto: MMC RTV SLO

Nekdanji generalni direktor Radiotelevizije Slovenija Igor Kadunc se je prijavil po tistem, ko je izvedel, da Bojan Veselinovič ne bo vnovič kandidiral za ta položaj, piše na njegovem blogu. "Nimam nič skrivati. Če je prišla na STA ena sama prijava, potem je moja," je potrdil.

Prijavil se je, ker je (pravilno) ocenil, da se ne bo prijavil noben izkušen manager, ker je usoda STA-ja zelo negotova in ker zakon ter razpis zahtevata izjemne pogoje, to je 10 let delovnih izkušenj v medijih ali z mediji, od tega vsaj pet let vodstvenih izkušenj. "Prijavil sem se, ker je celo direktor Ukoma (Uroš Urbanija op. a.), če sem ga prav razumel, povedal, da tudi vladna stran nima kandidata," je dodal.

Sorodna novica Predsednik nadzornega sveta STA-ja bo Ukom seznanil s položajem glede vodenja družbe

STA si po njegovih besedah zasluži direktorja, ki se bo spopadel z vsemi izzivi, ki so po finančnem izčrpavanju pred njim. "Verjamem, da jim bomo s kolektivom, ki je podelil novemu odgovornemu uredniku 98,5-odstotno podporo, kos," je zapisal. Po njegovih besedah se nima nihče pravice igrati s tako pomembno medijsko ustanovo, zato misli, da morajo vsi, ki ji lahko kakor koli pomagajo, to tudi storiti. Kot je še dodal, je zdaj usoda prijave v rokah članov nadzornega sveta STA-ja.

Nadzorni svet STA se je na seji v sredo seznanil tudi z iztekom razpisa za novega direktorja agencije. Ob tem so sklenili dodatno preveriti, ali prijavljeni kandidat res izpolnjuje zahtevane pogoje. Razpisna komisija bo glede na enega od sklepov sveta preverila, ali je za prijavo na mesto direktorja STA-ja v skladu z veljavno zakonodajo potrebna predložitev dokazila o nekaznovanosti in dokazila, da kandidat ni v sodnem postopku.

Nadzorniki so se tudi seznanili z odstopom direktorja agencije Veselinoviča, pri čemer pa niso odobrili njegovega predloga, da bi se mu odpovedni rok iztekel prej kot v 30 dneh, tako da Veselinovič ostaja direktor do 30. oktobra. Veselinoviču bi potekel mandat konec leta.