Več mesecev krožeče neuradne informacije o kandidaturi Pirc Musarjeve, po odhodu z urada informacijskega pooblaščenca, so se potrdile. Foto: BoBo
Več mesecev krožeče neuradne informacije o kandidaturi Pirc Musarjeve, po odhodu z urada informacijskega pooblaščenca, so se potrdile. Foto: BoBo
Ljerka Bizilj
Biziljeva pravi, da ne zna in noče lobirati. Foto: Stane Sršen

Koliko pisnih vlog je doslej prispelo, rok za oddajo se izteče nocoj ob polnoči, razpisna komisija še ne razkriva. Podatek o številu vlog bo znan predvidoma v sredo. Pirc Musarjeva je dejala, da je kandidaturi priložila obsežen program dela, računa pa na podporo vseh tistih, ki verjamejo v njeno vizijo razvoja RTVS. Po njenih besedah nihče ni tako naiven, da bi se odločil za takšno funkcijo, ne da bi prej preveril, ali je izvoljiv.

Ni pa Pirc Musarjeva želela govoriti o imenih članov programskega sveta, na podporo katerih računa. Dodala je, da še ni čas, da bi govorila o vsebini svojega programa. Biziljeva je poudarila, da kandidira iz upora proti razmeram, v katerih je RTVS. Na vprašanje o podpori, na katero računa, pa je odgovorila, da ne zna in tudi ne želi lobirati. Tudi Biziljeva ni želela govoriti o vsebini svojega programa.
Naknadno je svojo kandidaturo potrdil nekdanji zunanji minister, veleposlanik in ljubljanski župan, dr. Dimitrij Rupel.

Možina se ne namerava potegovati za direktorsko mesto
Filliju se bo štiriletni mandat iztekel zadnje dni maja. Sam pravi, da želi najprej uresničiti načrte, ki si jih je zadal že za zdajšnji mandat, a je zanje zmanjkalo časa, predvsem zaradi zunanjih pretresov. Če bo še naprej vodil nacionalno televizijo, niti ne izključuje kadrovskih menjav v vodstvu zavoda, je dejal v pogovoru za Delo.

Kot morebitna kandidata za direktorsko mesto sta se v javnosti omenjala tudi direktor Televizije Slovenija Janez Lombergar in direktor STA-ja Bojan Veselinovič, ki pa sta kandidaturi že zanikala. Da se ne bo odločil za kandidaturo, je prav tako dejal televizijski novinar Jože Možina, ki je bil pred leti tudi direktor nacionalne televizije.