Svečke v spomin vsem žrtvam prometnih nesreč so prižigali tudi v Ljubljani. Foto: MMC RTV SLO/Marko Weilguny
Svečke v spomin vsem žrtvam prometnih nesreč so prižigali tudi v Ljubljani. Foto: MMC RTV SLO/Marko Weilguny
V spomin umrlim prižigali svečke

V nedeljo obeležujemo svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč. Kresalova je na obeležitvi v Ljubljani opozorila, da "smo se zbrali zato, da bi nekaj spremenili".

Letošnji dan spomina na žrtve prometnih nesreč poteka pod geslom "Dobre želje uresničimo z dejanji", organizira pa ga že četrto leto zapored zavod Varna pot. Svečke so prižigali v 21 slovenskih krajih.

Slovesnosti po Sloveniji
V Mariboru je prižiganje svečk na Slomškovemu trgu potekalo v organizaciji Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Maribor. Generalni direktor policije Janko Goršek je svečko v spomin umrlim prižgal v Celju na ploščadi pred nakupovalnim središčem Citycenter. V Kranju svečke gorijo na Slovenskem trgu. Prireditev v spomin umrlim pa so pri osnovni šoli Vinska Gora organizirali tudi v Velenju.

"Sami smo prispevali majhen košček v celotnem mozaiku prometne varnosti. Nemim številkam smo z našimi aktivnostmi dali ime in priimek. Dali smo tudi del sebe, v želji in s ciljem uresničitve Vizije nič," so na spletni strani ob tej priložnosti zapisal v zavodu Varna pot.

Pod Prešernovim pogledom
Prireditve v Ljubljani pa se je udeležila tudi Katarina Kresal, ki je ob tej priložnosti povedala tudi: "Za vsako svečko, ki smo jo prižgali, so žrtve prometnih nesreč in njihovi svojci. Tukaj smo zato, da bi opozorili na nedoumljivo praznino, ko odidejo iz naših življenj ljudje, ki smo jih imeli radi. Predvsem pa smo se zbrali zato, da bi nekaj spremenili."

V spomin umrlim prižigali svečke