Kožuh Novakova je dejala, da je država v hudi stiski, ker so upokojenci in mlajši v
Kožuh Novakova je dejala, da je država v hudi stiski, ker so upokojenci in mlajši v "istem loncu", pa morajo sodelovati. Foto: MMC RTV SLO
(Neuradna) kampanja za in proti pokojninski reformi se je že začela

Minister za delo, družino in socialne zadeve Ivan Svetlik je upravnemu odboru ZDUS-a predstavil pomen, ki ga ima pokojninska reforma za vse generacije. Po seji je povedal, da so mu predstavniki dali veliko dobrih predlogov, zato verjame, da bodo skupaj lahko delovali na terenu, saj bodo tako lahko ljudje videli, da gre za njihovo prihodnost. Znova je opozoril, da bi imela neuveljavitev pokojninske reforme lahko neprijetne posledice, ki jih v vladi ocenjujejo na 300 milijonov evrov letno, ki jih bo potem treba pridobiti na drugačen način.

Kožuh Novakova je dejala, da je država v hudi stiski, ker so upokojenci mlajši in v "istem loncu", pa morajo sodelovati. Opozorila je še, da DeSUS, ki nasprotuje pokojninski reformi, z ZDUS-om ne sodeluje in se odloča drugače, zato jih je pozvala, naj nehajo govoriti v imenu vseh upokojencev, še posebej pa tistih, ki so združeni v zvezi.

(Neuradna) kampanja za in proti pokojninski reformi se je že začela