Pogled na zemljišče, namenjeno gradnji Islamskega versko-kulturnega centra. Foto: MMC RTV SLO
Pogled na zemljišče, namenjeno gradnji Islamskega versko-kulturnega centra. Foto: MMC RTV SLO
Islamska skupnost v Sloveniji
Denarna sredstva bo Islamska skupnost v Sloveniji iskala doma kot tudi na tujem (na sliki mufti Nedžad Grabus). Foto: RTV SLO

Izhodiščna cena za okoli 11.000 kvadratnih metrov zemljišč, na katerih bo skladno z dopolnjenim osnutkom prostorskega načrta zrasel islamski versko-kulturni center, znaša 4.586.328 evrov (brez 2-odstotnega davka na promet z nepremičninami).

MOL bo ponudbe zbirali do 28. julija, komisija pa bo prispele ponudbe odpirala 31. julija ob 10. uri na sedežu MOL-a na Mestnem trgu 1. Kot piše na spletnih straneh MOL-a, bo pravni posel veljal šele po potrditvi le-tega na ljubljanskem mestnem svetu.

Razpisna datoteka za javno zbiranje ponudb na spletnih straneh MOL-a

Porić: Ponudbo bomo preučili
Tajnik Islamske skupnosti v Sloveniji Nevzet Porić je pojasnil, da so z javnim zbiranjem ponudb seznanjeni in da so jih o objavi javne ponudbe obvestili tudi z MOL-a. Ponudbo bodo preučili skupaj z odvetnikom, preverili, za katere parcele gre, in najverjetneje oddali ponudbo, je še dejal Porić. Islamska skupnost naj bi za zagotavljanje potrebnih sredstev za nadaljnje postopke gradnje centra, kot je zapisano na njeni spletni strani, po koncu poletnih počitnic organizirala donatorsko večerjo.

Ljubljanski mestni svet je 30. junija sprejel dopolnjeni osnutek občinskega podrobnega prostorskega načrta za Islamski versko-kulturni center ob Parmovi ulici. Glavni objekt naj bi bil visok do 12 metrov, molilnica do 24 metrov, minaret pa najverjetneje do 40 metrov. Sprejemu dopolnjenega osnutka bo sledila 30-dnevna javna razgrnitev.

Do jeseni bodo na podlagi pripomb pripravili predlog odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za to območje, islamska skupnost pa bo arhitekturno rešitev poiskala na natečaju. Gradnja Islamskega versko-kulturnega centra se bo najverjetneje začela leta 2009.