Radovan Žerjav vlado svari pred mogočimi posledicami izplačila dodatkov policistom. Foto: BoBo
Radovan Žerjav vlado svari pred mogočimi posledicami izplačila dodatkov policistom. Foto: BoBo

"Bolj kot s tem, kako bomo delili denar, ki ga nimamo, se mora država ukvarjati s tem, kako ga bo gospodarstvo lažje ustvarilo in posledično napolnilo državni proračun, da bo država sploh lahko delila," meni Žerjav.

Žerjav je v sporočilu za javnost zapisal, da aktualni vladni predlog vpeljave novih plačnih dodatkov za nekatere segmente javnega sektorja označuje kot "veliko neodgovornost vlade v teh težkih časih (ne)stabilnosti javnih financ, saj odpira Pandorino skrinjico, ki je vlada ne bo mogla zapreti".
Umik bi preprečil ogorčenje javnega sektorja
Z umikom omenjenega predloga zakona se bomo lahko po njegovem mnenju izognili slabi volji in upravičenemu ogorčenju zaposlenih v javnem sektorju ter tudi nepokorščini v javnem sektorju.

"Po težkih pogajanjih s socialnimi partnerji o začasni zaustavitvi plačne reforme in odpravi plačnih nesorazmerij je z nekimi populističnimi in ozko usmerjenimi ukrepi za dobro zgolj nekaterih javnih uslužbencev neodgovorno vznemirjati vse tiste zaposlene v javnem sektorju, ki so odgovorno privolili v začasno neizvajanje plačne reforme," poudarja prvak SLS-a.