Radovan Žerjav meni, da bi bila za Slovenijo dobra
Radovan Žerjav meni, da bi bila za Slovenijo dobra "mešana koalicija." Foto: BoBo

Po njegovem mnenju se je treba pri sestavljanju nove vladne koalicije po prihajajočih volitvah poenotiti "pri ključnih izzivih."
"Verjamem, da ne moremo biti enaki in ne moremo razmišljati enako, kar je tudi dobro, vendar pri ključnih točkah (gospodarstvo, pokojninska reforma, zdravstvena reforma itd.) pa moramo iskati skupne rešitve."
Izvršilni odbor SLS-a je sprejel sklepe, v katerih je ocenil dozdajšnje priprave na državnozborske volitve. Ugotavljajo, da je SLS "odlično pripravljen nanje kot tudi na odgovorno vodenje države". IO SLS-a je sprejel smernice tudi za nadaljnje priprave na organizacijsko izvedbo kampanje.

"Priprave na volitve od padcev treh referendumov"
Pred sejo IO-ja stranke je Žerjav poudaril, da se na volitve pripravljajo že od padca treh referendumov maja letos, zato je po njegovih besedah časa za volitve preveč.

Stranka ima evidentiranih že 90 odstotkov kandidatov, ki bodo stranko zastopali na državnozborskih volitvah 4. decembra. Poudaril je, da nekateri kandidati niso člani stranke, za nekatere pa je prepričan, da bodo v javnosti "dvignili kar nekaj prahu, kar pa je tudi namen".

"Luč na koncu predora"
Glavni cilj programa stranke je oživitev gospodarstva. Povečati želijo konkurenčnost in privabiti lastniški, rizični kapital. Zavzemali pa se bodo tudi za pravno državo, samooskrbo, trajnostni razvoj, znanje in reorganizacijo javnega sektorja.

"Če teh vprašanj ne bomo rešili v naslednjem mandatu, ne bo dobro," je prepričan Žerjav, ki ostaja optimist in vidi "luč na koncu predora".