Z Žerjavom se je na srečanje pripeljal Janša. Foto: MMC RTV SLO
Z Žerjavom se je na srečanje pripeljal Janša. Foto: MMC RTV SLO
Avtomobil
Žerjav je dejal, da je zaradi dejanja neznancev razočaran. Foto: MMC RTV SLO
Desnosredinska koalicija in vlom

V Lukovici so se v soboto popoldne sestali prvaki strank SDS, SLS, NSi in Liste Virant, Janez Janša, Radovan Žerjav, Ljudmila Novak in Gregor Virant, srečanje pa je zasenčil incident. Kot je za Radio Slovenija poročal Tomaž Celestina, so predstavniki četverčka okrog petih prišli v gostilno Pri Bevcu, kjer je bilo tudi veliko drugih gostov.

V gostilno naj bi prišel mladenič in osebje vprašal, ali je v gostilni tudi Janša. Kmalu za tem naj bi se pred gostilno pripeljalo še nekaj mladostnikov, eden izmed njih naj bi razbil steklo na voznikovih vratih Žerjavovega BMW-ja, nato pa naj bi odšli.

Policija dejanje obravnava kot vlom
Kot so za MMC pojasnili na Policijski upravi Ljubljana, so bili o ropu v osebno vozilo znamke BMW obveščeni okoli 20.30. Policisti so opravili ogled kraja in začeli zbirati obvestila, da bi izsledili storilce.

Policisti kaznivo dejanje za zdaj obravnavajo kot vlom v osebno vozilo in glede na zbrane podatke ne kaže, da bi šlo za politično motivirano dejanje, so sporočili. Na vprašanje MMC-ja, ali bo Žerjav morda dobil osebno varovanje, zaradi varovanja osebnih podatkov na policijski upravi niso mogli odgovoriti.

Žerjav pričakuje, da se bo pravna država izkazala
"Nisem zaskrbljen, če gre za rop, ki se lahko zgodi vsakemu od nas. Sem pa zaskrbljen, če gre za politično motiviran rop kot posledica politične nestrpnosti do nekoga, ki politično razmišlja drugače, kot on sam," je na Twitterju zapisal Žerjav.

"Pričakujemo, da se pravna država izkaže vselej, tudi v tem primeru. In ne dvojna pravna država," je SLS še dodal prek Twitterja.

Desnosredinska koalicija in vlom