Avtocesta Draženci-Jurovci. Foto: Danijel Poslek Foto:
Avtocesta Draženci-Jurovci. Foto: Danijel Poslek Foto:
Draženci-Gruškovje
Promet po avtocesti. Foto: Danijel Poslek


Današnja preusmeritev prometa z nekdanje regionalne ceste na polovico nove avtoceste v dolžini treh kilometrov je le prvi etapni cilj, saj bodo celotnih sedem kilometrov prve etape končali v dveh mesecih, prva etapa, ko bosta zgrajeni obe polovici avtoceste, pa bo končana novembra prihodnje leto. "Današnja preusmeritev pomeni, da bo omogočena ukinitev zdajšnje glavne ceste in tako bomo lahko začeli graditi še drugo polovico avtoceste," je v Podlehniku pojasnil direktor projekta Bogdan Vrezner.
Od Dražencev do Jurovcev se bo zdaj mogoče peljati po polovici avtoceste, promet bo potekal dvosmerno. "Vsekakor bo promet potekal enako kot do zdaj po glavni cesti in pod gradbiščnim režimom. To pomeni, da bo hitrost omejena na 50 kilometrov na uro, tudi črte so označene z začasnimi oznakami, s tem smo zožili vozišča, da bi prisilili voznike k upoštevanju omejitve hitrosti," še dodaja Vrezner.
Do novembra prihodnje leto
Že novembra bo takšen režim veljal za vseh sedem kilometrov prve etape, pa dodaja Matej Kavnik, nadzorni inženir prve etape gradnje avtoceste. "Danes se namreč preusmerja promet samo na odseku prvih treh kilometrov nove avtoceste, naslednje štiri kilometre pa načrtujemo konec novembra. Vse delamo na tem, da bi se to uresničilo in za zdaj ne vidimo problemov, da se to ne bi izvedlo," še dodaja Kavnik, ki ob tem pojasni, da bo druga polovica avtoceste v sklopu prve etape zgrajena do novembra prihodnje leto.
Sočasno se gradi tudi že druga etapa od Podlehnika proti mejnemu prehodu Gruškovje. Tudi tam dela po zagotovilih Darsa potekajo nemoteno in naj bi bila končana do konca leta 2018, ko bo celotna avtocesta predana svojemu namenu.


Gradnja avtoceste poteka po načrtih
Gradnja avtoceste poteka po načrtih