Zidarjeva vila bo postala manjša za nekaj kvadratnih metrov. Foto: MMC RTV SLO
Zidarjeva vila bo postala manjša za nekaj kvadratnih metrov. Foto: MMC RTV SLO

Tudi Ivan Zidar bo moral tako porušiti nezakonito gradnjo v Fiesi, je poročala TV Slovenija. Nepravilnosti pri graditvi še nedokončane vile je gradbeni inšpektor ugotovil že leta 2008, a se je postopek zaradi stalnih Zidarjevih pritožb zavlekel. Zidarju pa ne bo treba porušiti celotnega objekta, saj gradbeni inšpektor zahteva le odstranitev dela, ki ni v skladu s pridobljenim gradbenim dovoljenjem. Gre za zgornji del hiše in del garaže.
Zidar je sicer že lani želel prodati do tretje faze pripeljano vilo ob fieškem jezeru, a mu je do zdaj še ni uspelo spraviti v roke drugega lastnika. Za nakup hiše nekdanjega gradbenega barona je predkupno pravico želela uveljavljati tudi piranska občina, a jo je na koncu od namere odvrnila cena, ki je bila postavljena pri previsokih 1,1 milijona evrov. Prodajo vile je Zidar poskušal speljati kljub prepovedi prometa z omenjeno nepremičnino.
Občina Piran se sicer zavzema za uzakonitev te črne gradnje, ki z vidika meritev ne ustreza pravilnikom in bi lahko spremenila prostorski akt. "Vendar tega ne nameravamo," je lani pojasnila Manca Plazar z urada za okolje in prostor občine Piran, pri čemer občina vztraja še danes.