Fotografija je simbolična. Foto: Radio Koper/Alan Radin
Fotografija je simbolična. Foto: Radio Koper/Alan Radin

Razlog za spremembo je nordijsko svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto potekalo v Planici med 21. februarjem in 5. marcem.

Za zdaj še ni jasno, iz katerega dela Slovenije bodo šolarji na počitnice odšli prvi. V kratkem bodo objavljena navodila za šole, kjer bo uradno oznanjeno tudi to, je poročal N1.

(Ne)prekrivanje povpraševanja

Udeleženci nordijskega svetovnega prvenstva bodo predvidoma zasedli veliko večino turističnih kapacitet na Gorenjskem. Ponudniki turističnih kapacitet bodo zdaj lahko nastanitve ponudili udeležencem prvenstva ter šolarjem in njihovim staršem, ki so po nastanitvah posegali v času šolskih počitnic. S to prošnjo so se župani v regiji na državo obrnili že januarja.

"Res bi bilo škoda, da potenciala, ki ga nosijo tako počitnice kot prvenstvo, ne bi izkoristili. Dejansko so za čas prvenstva kapacitete v Kranjski Gori že razprodane in počitnikovanje v tem času ne bi bilo mogoče," je na koordinaciji na Bledu, ki je potekala marca, pojasnil generalni sekretar organizacijskega komiteja Planica Tomaž Šušteršič.