Ustvariti želijo gledališki večer, ki bo stilsko enak, kot je bil Sinatra. Foto: AP
Ustvariti želijo gledališki večer, ki bo stilsko enak, kot je bil Sinatra. Foto: AP

Z muzikalom bodo zaznamovali 70-letnico Sinatrovega obiska Birminghama, kjer je nastopil leta 1953 v okviru turneje po Združenem kraljestvu. Pevčeva hči Tina Sinatra verjame, da bo muzikal v novi luči osvetlil življenje njenega očeta. "Zelo sem ponosna na našo novo glasbeno produkcijo in še posebej me veseli, da vam bomo dali pogled na očeta, ki ga še niste videli," je povedala za BBC.

Besedilo za muzikal je napisal Američan Joe DiPietro, ki je znan po muzikalih Memphis in What's New Pussycat?. Pri produkciji pa sodeluje z režiserko Kathleen Marshall, ki je med drugim režirala muzikala The Pajama Game in Anything Goes na glasbo Cola Porterja. Tako DiPietro kot Marshall sta bila v preteklosti nagrajena s tonyjem.

Muzikal bo prikazal, kako je Sinatra postal legenda

"Ko sem odraščal, sta v babičini kuhinji viseli dve sliki – papeža in Franka Sinatre. Tako da poslušati zgodbe Tine Sinatra o njenem očetu, ki jih nihče drug ne pozna, in jih prenesti na oder – mislim, da bo to omogočilo nepričakovan in vznemirljiv nov muzikal," je DiPietro komentiral vpliv Sinatre na njegovo otroštvo.

Režiserka muzikala je pojasnila, da si želijo "ustvariti gledališki večer, ki bo enako stilski, prefinjen in eleganten kot Sinatra, z veličastno glasbo iz ameriške pesmarice". Muzikal bo prikazal, kako je Sinatra postal legenda. Njegovo izhodišče bo silvestrovo leta 1942, ko je bil kot 27-letnik tik pred tem, da stopi na oder newyorškega gledališča Paramount, da bi izvedel nastop, ki bo pomemben za njegovo kariero, poroča STA.

Prvi uradni muzikal o življenju Sinatre

Ko se njegova kariera začne vzpenjati, se Sinatra trudi najti ravnovesje med življenjem s svojo ženo Nancy in "zahtevami in skušnjavami, da bi bil najbolj priljubljen pevec v ZDA", so vsebino muzikala opisali v novinarskem gradivu. Po razmerju s filmsko zvezdnico Avo Gardner se je prodaja Sinatrovih plošč ustavila, mediji pa so se obrnili proti njemu, kar je po besedah producentov muzikala od Sinatre zahtevalo "največjo vrnitev v zgodovini zabavne industrije".

Predstava, ki bo v Birminghamu na sporedu do 28. oktobra, bo prvi uradni muzikal o življenju in delu Sinatre. Ustvarjalna ekipa, ki stoji za njim, upa, da bo ponovil uspeh drugih produkcij, ki temeljijo na življenju in karierah slavnih glasbenikov. Med njimi so med najbolj priljubljenimi muzikali Thriller – Live o Michaelu Jacksonu, Beautiful o Carolu Kingu in Tina o Tini Turner.