Letos je bilo za subvencije za samozaposlitev namenjenih nekaj več kot 17 milijonov evrov. Foto: MMC RTV SLO
Letos je bilo za subvencije za samozaposlitev namenjenih nekaj več kot 17 milijonov evrov. Foto: MMC RTV SLO

Na zavodu so pojasnili, da bodo vse brezposelne osebe, ki so že opravile priprave na samozaposlitev in se bodo najpozneje v treh mesecih po obisku delavnice tudi samozaposlile, prejele predvideno subvencijo za samozaposlitev 4.500 evrov. V prvih treh mesecih letošnjega leta je bilo v program subvencij za samozaposlitev vključenih 3.528 oseb, od tega je bilo že izplačanih 1.146 subvencij, v postopku izplačila je 982 subvencij, 1.400 oseb pa je v postopku samozaposlitve. Tudi ti bodo po opravljenih obveznostih prejeli subvencijo, zagotavljajo na zavodu.

Lani je bilo za subvencije za samozaposlitev namenjenih nekaj več kot 20 milijonov evrov, dodeljenih je bilo 5.148 subvencij, letos pa je za subvencije namenjenih nekaj več kot 17 milijonov evrov. Že lani, še posebej pa letos, je bilo zanimanje za samozaposlovanje nad pričakovanji, zato bo treba za subvencije zagotoviti dodatna sredstva, so sporočili z zavoda za zaposlovanje.

Kaj se bo zgodilo s preostalimi oziroma ali bodo za subvencije namenjena dodatna sredstva in v kolikšni višini, bo zavod za zaposlovanje javnost sproti obveščal.