Komeda ne bi imela poslovne cone, če župan ne bi podkupoval, trdi Tomaž Drolec. Foto: EPA
Komeda ne bi imela poslovne cone, če župan ne bi podkupoval, trdi Tomaž Drolec. Foto: EPA
Tomaž Drolec
Hudo se motite, če mislite, da ni treba za usluge nič nobenemu dati, naj bi Drolec dejal svetnikom. Foto: BoBo

Drolec je svetnikom pojasnjeval, da se v Sloveniji na drugačen način ne da priti do posla in da brez lobiranja Komenda ne bi imela poslovne cone.

Ni dovolj le "lepa pisma pisati"
Kot primer je navedel Domžale in dejal, da tam poslovne cone očitno niso dobili, ker "niso znali dobro lobirati, ker danes brez lobistov, gospodje, ne gre". Omenjal je tudi sedem hektarjev zemljišč, na katerih jim Zavod za varovanje narave Kranj ni dovolil zidanja in dejal, da bi morali za to narediti še kaj drugega kot "lepa pisma pisati".

Občutki sramu in občutki "velikega mafijca"
Njegovo priznanje je dokumentirano tudi na tonskem posnetku, na njem pa je po poročanju spletnega portala 24.ur.com slišati tudi Drolčevo priznanje, da je podkupoval tudi, da bi pridobil soglasja za trgovino v Centru Komenda. "Točno sem vedel, koliko moram kakšnemu nesti, da sem dobil podpisana soglasja, da je zadnja denacionalizacija urejena," je povedal in dodal, da ga je bilo, ko je iskal soglasja, sram, s kuverto z gotovino pa da se je počutil kot "ta velik mafijec", je priznal.

Drolec je šel še dlje in svetnikom povedal, da je treba podkupovati tudi na ministrstvih in dodal, da se (svetniki op. a.) hudo motijo, če menijo, "da ni treba za usluge nič nobenemu dati".

"Če me bodo zaprli, me bodo zaprli"
Drolčevo priznanje o podkupovanju uradnih oseb v zameno za posle je prvo iz ust visokega občinskega funkcionarja - Drolec naj bi svetnikom še dejal, "če me bodo zaprli, me bodo zaprli".

Drolec je na lokalnih volitvah kandidiral kot neodvisni kandidat s podporo skupine volivcev. Prejel je 54,53 odstotka glasov.