Kot pravi Zver, bi si kot predsednik zagotovo prizadeval, da damo slovenski prihodnosti več duše, motivacije in spodbude, da postane naša država
Kot pravi Zver, bi si kot predsednik zagotovo prizadeval, da damo slovenski prihodnosti več duše, motivacije in spodbude, da postane naša država "še bolj varna, pravična, solidarna in gospodarsko še bolj učinkovita". Foto: BoBo

Zver se zagotovo ne bo spuščal v kakšen zaigran konflikt recimo s Katoliško cerkvijo ali z vodstvom lastne stranke, da bi pridobil tudi levosredinske volivce.

France Cukjati
Brezigarjeva bo v Zverovi kampanji igrala pomembno vlogo. Foto: BoBo

Milan Zver je človek odprtega duha in srčne kulture.

Barbara Brezigar
Zverova žena je prepričana, da bo njen mož predsednik vseh državljank in državljanov. Foto: BoBo
Zver z nebotičnika začel predsedniško tekmo

Kandidat za predsednika republike Milan Zver je na novinarski konferenci pojasnil, da je z veseljem sprejel kandidaturo v imenu stranke SDS, še posebej pa mu godi, da ga je podprla tudi stranka NSi. Kot pravi, mu tudi to daje upanje, da bo uspeh na predsedniških volitvah zagotovljen.

"Ne kanim računati zgolj na podporo političnih strank, ampak tudi na širše volilno telo. Zavedam se svojih prednosti in pomanjkljivosti. Zagotovo ne bom mogel z nacionalnimi mediji v času kampanje konstruirati podobe zmagovalca na volitvah, lahko pa s pridnim delom, s stikom z ljudmi in s kampanjo od vrat do vrat prepričam večino volilnega telesa," je zatrdil.

Zver želi povezovalno, združujočo in prijazno Slovenijo
Kot pravi, bi si kot predsednik zagotovo prizadeval, da damo slovenski prihodnosti več duše, motivacije in spodbude, da postane naša država "še bolj varna, pravična, solidarna in gospodarsko še bolj učinkovita".

Hkrati si želi državo, v kateri bomo še naprej razvijali svojo lastno kulturo, jezik in občutek pripadnosti domovini. Izpostavil je tudi pomen urejenih odnosov s sosedi in dviga ugleda Slovenije v EU-ju in v svetu.

"Tudi zato želim z državniškim pristopom na tej funkciji prispevati, da bo Slovenija postala povezovalna, združujoča in prijazna do vseh državljank in državljanov. Zato kandidiram in zato kanim zmagati," je dejal.

Brezigarjeva prvi glas Zverove kampanje
V Zverovi kampanji bo sodelovala tudi državna sekretarka na ministrstvu za notranje zadeve in kandidatka za predsedniških volitvah leta 2002 Barbara Brezigar. Zver je prepričan, da mu bodo njene izkušnje in sposobnosti zelo koristile. Njegov volilni štab bo sicer vodila Anja Bah Žibert, Brezigarjevo pa vidi "bolj kot prvi glas kampanje".

"Pomagala bom po vsebinski plati in z izkušnjami, ker ocenjujem, da smo vredni dobrega predsednika," je povedala Brezigarjeva in dodala še, da bo Zver povezoval ljudi in skrbel za tiste najšibkejše v družbi.

Cukjati: Slovenija z izbiro predsednika do zdaj ni imela sreče
Zverovo kandidaturo je podprl tudi nekdanji predsednik DZ-ja France Cukjati. "Slovenija z izbiro predsednika do zdaj ni imela sreče. Vsi so napovedovali povezovalno in združevalno vlogo, korektnost, občutek pristne človeške solidarnosti do vseh ljudi, ne glede na to, kateri ideološki strani pripadajo. Kot vem, se je do zdaj po volitvah izkazalo, da niso ravno uveljavili svojih napovedi in so večkrat delovali celo nasprotno," je prepričan.

Glede Zvera pa je dejal: "On je odrta knjiga. Kar reče, to misli. Kar misli, to čuti in to tudi pove. Takega predsednika si enkrat po 22 letih tudi jaz želim." Prepričan je, da je Zver kandidat, ki bo združeval in ki bo v slovensko politiko vnesel več solidarnosti, poštenosti in človečnosti.

"Zver bo predsednik vseh nas"
Zver je pojasnil, da sta ga h kandidaturi nekega dne nagovorila Cukjati in predsednik SDS-a Janez Janša, veliko vlogo pri njegovi odločitvi pa je imela, kot pravi, tudi njegova družina.

"Milan Zver je demokrat, zavezan vrednotam naše civilizacije - človekovim pravicam, demokraciji, miru, pravni državi, svobodi, solidarnosti. Poznam ga dovolj dolgo in lahko rečem, da bo predsednik vseh nas. Predsednik, ki bo spoštoval človeško dostojanstvo, zato ga iz vsega srca pri tej kandidaturi podpiram," je poudarila Zverova žena Andreja Valič Zver.

Zver se zagotovo ne bo spuščal v kakšen zaigran konflikt recimo s Katoliško cerkvijo ali z vodstvom lastne stranke, da bi pridobil tudi levosredinske volivce.

France Cukjati

Milan Zver je človek odprtega duha in srčne kulture.

Barbara Brezigar
Zver z nebotičnika začel predsedniško tekmo