Vodje opozicije v uri dolgem pogovoru niso povedali nič pretirano novega. Foto: MMC RTV SLO
Vodje opozicije v uri dolgem pogovoru niso povedali nič pretirano novega. Foto: MMC RTV SLO

O nepremičnini svoje žene je Černač (SDS) pojasnil, da je njegova žena najprej leta 2008 dobila gradbeno dovoljenje za manj zahteven objekt, ko pa je inšpekcija ugotovila preseg gabaritov, pa je leta 2011 pridobila še dodatno dovoljenje. Ko bo gradnja končana, bo tudi vpisana pri Gursu.


Franc Bogovič
(SLS) je pri tem dodal, da je na vinogradništvo vezanih veliko objektov, ki so med leti postali polstanovanjski objekti. Tam, kjer je mogoče legalizirati objekte, naj se to naredi, v nasprotnem primeru naj se poruši ali pa prek visoke kazni plača za uzurpacijo prostora, je dejal.
Na začetku se je sicer beseda dotaknila razkritega davčnega seznama. Ljudmila Novak (NSi) je pojasnila, da je bil glavni namen ta, da bi čim več ljudi, ki zavlačujejo s plačilom, to storilo. Prepričana je, da bomo morali te dolgove nekako tudi reprogramirati.
S seznamom do boljšega davčne discipline?
Predsednik SLS-a pa je v navezavi z dolgovi pojasnil, da je njihov član Marjan Mavčec, ki ima zajetno bero dolgov, prinesel odstopno izjavo, ki bo začela veljati, če bo pravnomočno obsojen. "Resno moramo razmisliti tudi, ali je dobro, da imamo zakonodajo, ki dopušča, da ima nekdo takšne obveznosti do države," je izpostavil. Po njegovem mnenju se kaj takega v času Službe družbenega knjigovodstva ne bi moglo zgoditi.
Da je objava seznama pomembna s tega vidika, da se v prihodnje sistem pobiranja davkov izboljša, pa je poudaril Černač. Pravi učinki tega ukrepa bodo opazni skozi daljše obdobje, meni Černač. Durs bo morali zdaj pogledati vsak primer dolžnikov posebej, je dejal in dodal, da če bi to storili že v letu 2009, se to verjetno ne bi zgodilo.
Po njegovem mnenju je bilo veliko časa izgubljenega, ker lani poleti ni bilo poenotenja politike. "Če bi se to takrat zgodilo, bi slaba banka že bila v polnem zagonu in bi zdravi deli lahko kreditirali gospodarstvo. Tudi državni holding bi deloval in bi bilo državno premoženje bolje upravljano," meni Černač.

Predstavnik SDS-a pa je sicer zavrnil namigovanja, da naj se ne bi Janez Janša na majskem kongresu stranke znova potegoval za predsedniško funkcijo. Nazadnje je bil Janša za predsednika stranke izvoljen na kongresu 9. maja 2009. Na vrhu SDS-a je sicer že od leta 1993.

Pogovor z opozicijo
Pogovor z opozicijo