Steve Hooker na poti do novega rekorda. Foto: Reuters
Steve Hooker na poti do novega rekorda. Foto: Reuters

26-letni Avstralec si je zmago zagotovil že s skokom 587 cm. Nato je v tretjem poskusu zmogel še 606 cm, s čimer je svoj osebni rekord popravil za pet centimetrov. 601 cm je zmogel prejšnji mesec v New Yorku.

Devet centimetrov do Bubke
S tem je na drugem mestu večne lestvice dosežkov v dvorani prehitel Rusa Radjona Gataulina in Američana Jeffa Hartwiga, ki imata osebni rekord pri 602 cm. Pred Hookerjem je le Sergej Bubka s svetovnim rekordom pri 615 centimetrih, ki jih je zmogel 21. februarja 1993 v domačem Donjecku. Ukrajinec ima sicer v dvoranah kar deset skokov višjih od 603 cm.

Bo padel tudi svetovni rekord?
Hooker je trikrat neuspešno naskakoval 616 cm. "Med menoj in svetovnim rekordom ni več nikogar. A verjamem, da mi bo nekoč uspelo podreti tudi svetovni rekord. Če bom napredoval v takem tempu in ne bom imel težav s poškodbami," je optimistično napovedal Hooker.

Padel ameriški rekord
V ženski konkurenci je slavila Jenn Stuczynski in s 482 cm za en centimeter popravila državni rekord, ki je bil v lasti Stacy Dragila. Najboljši dosežek v dvoranah znaša 495 cm - toliko je lani preskočila Jelena Isinbajeva. Rusinja je na prostem preskočila še decimeter več - lani na olimpijskih igrah v Pekingu.

S. J.