Luka Janežič (levo, fotografija je arhivska) ne bo tekel na svetovnem prvenstvu v Katarju.  Foto: EPA
Luka Janežič (levo, fotografija je arhivska) ne bo tekel na svetovnem prvenstvu v Katarju. Foto: EPA

Janežič je bil sicer po mestih v krogu tistih, ki bi lahko nastopili na SP-ju po izidih med tekmovalci na 400 m. A je Mednarodna atletska zveza obvestila Atletsko zvezo Slovenije, da je po pravilih na seznam uvrstila deset tekmovalcev iz majhnih držav, ki nimajo norm in le enega prijavljenega tekmovalca za SP (tudi t. i. "eksotične" atletske države lahko prijavijo enega tekmovalca za SP in za tek na 400 metrov je takih prijav veliko). Prav tako je dodala, da dodatnih mest ne bodo popolnjevali, tudi če bi kdo izmed tekmovalcev s seznama nastop odpovedal.

Štiri atletinje z normo, tri po izidih
Slovenska reprezentanca za SP bo tako sestavljena iz sedmih atletinj. Norme so dosegle Tina Šutej (Kladivar) v skoku s palico, Martina Ratej (Kladivar) v metu kopja, Maruša Mišmaš (Mass) v teku na 3000 m zapreke in Maja Mihalinec (Mass) v teku na 200 m. Po izidih bodo nastopile še Anita Horvat (Velenje) na 400 m, Barbara Špiler (Brežice) v metu kladiva in Maruša Černjul (Kladivar) v skoku v višino.

Mišmaševa (na 1500 m) in Mihalinčeva (na 100 m) bi lahko v katarski prestolnici nastopili v dveh disciplinah, saj sta na tudi v drugih uvrščeni po doseženih izidih.

AZS bo potnike za SP v katarski prestolnici predstavila na novinarski konferenci v sredo.