Prvi podatki o zdravstvenem stanju Salima Sdirija so bili prenagljeni. Foto: Reuters
Prvi podatki o zdravstvenem stanju Salima Sdirija so bili prenagljeni. Foto: Reuters
Tero Pitkämäki
Tero Pitkämäki je na lanskem evropskem prvenstvu osvojil srebro. Foto: EPA

Nesrečnež je za športni časnik L'Equipe pojasnil, da se orodje v njegovo telo ni zarilo le štiri centimetre, ampak kar 12, in pri tem nekoliko poškodovalo desno ledvico in jetra. Rani sta se že zacelili, zato ne bo potrebna operacija, bo pa Sdiri nadaljeval terapijo z antibiotiki pod budnim očesom zdravnikov. Francoz nima bolečin, zato mu ni treba jemati analgetikov, prav tako nima vročine, le kri ima nekoliko slabšo.

Pojavil se je tudi hematom
Sdiri ima tudi nekaj težav s hematomom, ki se je pojavil dva dni po petkovi nezgodi, ko ga je na mitingu Zlate lige v italijanski prestolnici s kopjem zadel finski atlet Tero Pitkämäki. Po njej je Francoz dobil pet šivov.

Kaj čakajo? Da bo kdo umrl?
Bronasti z letošnjega evropskega dvoranskega prvenstva v Birminghamu je Mednarodno atletsko zvezo (Iaaf) že pozval k ukrepanju: "Kaj čakajo? Da bo kdo umrl? Moja nesreča naj jim bo v opomin, da spremenijo pravila. Lahko bi se zgodilo kaj veliko hujšega. Med ogrevanjem so kopja pristajala nedaleč od nas. Mislil sem že, da me bo eno zadelo v nogo."

Fizioterapevt naročil ponovno slikanje
Prve petkove preiskave so pokazale, da pljuča in jetra niso poškodovana, a zagotovila, da je vse v redu, niso dala miru Sdirijevemu fizioterapevtu Marcu Michnowskemu, ki je brez vednosti organizatorjev naročil ponovno slikanje z rentgenom. To je pokazalo nekoliko drugačne rezultate.

M. R.