Slovenija je za las zgrešila medaljo na EP-ju v krosu. Foto: EPA
Slovenija je za las zgrešila medaljo na EP-ju v krosu. Foto: EPA

Mišmaševa je na štiri kilometre dolgi zasneženi progi zaostala le za Terzićevo (13:29), Britanko Emelio Gorecko (13:37) in Nemko Mayo Rehberg (13:43).
"Zelo sem zadovoljna. Zelo dobro sem se počutila in takoj nato sem vedela, da bom lahko zdržala ritem z najboljšimi. Uspelo mi jim je slediti do konca. Bilo je sicer zelo mraz, minus štiri stopinje Celzija, vendar sem zdržala tudi to. Četrto mesto je zame lep uspeh in super občutek. Želela sem si med prvo deseterico, zdaj pa mi je le malo manjkalo do medalje. Nimam pa si česa očitati, ker sem storila vse, kar je bilo v moji moči. Zato ob prihodu v cilj nisem bila razočarana, ampak zelo vesela. Medaljo pa si želim na prvenstvu naslednje leto. Osredotočala se bom sicer na stadionske nastope in na teke na 1.500 in 3.000 m ter tudi 800 m," je dejala Mišmaševa.

Kosovelj 65.
Naslova med člani sta osvojila Italijan Andrea Lalli in Irka Fionnuala Britton. Najboljši Slovenec Mitja Kosovelj je bil 65., med članicami pa Slovenija ni imela svojih predstavnic. Edino odličje do zdaj za slovensko atletiko je na EP-jih v krosu dosegla Helena Javornik, ki je leta 2002 v Medulinu na Hrvaškem pritekla do zlate medalje.