Sonja Roman zaradi poškodbe ne bo nastopila na bližnjem EP-ju v Barceloni. Foto: MMC RTV SLO
Sonja Roman zaradi poškodbe ne bo nastopila na bližnjem EP-ju v Barceloni. Foto: MMC RTV SLO

"Po tehtnem razmisleku in pogovoru s trenerjem ter predstavniki Atletske zveze Slovenije smo se odločili, da zaključujem to poletno sezono," je zapisala Romanova.

Usodna poškodba v Južni Koreji
"Po zimski poškodbi sem sicer lepo napredovala in bila optimistična pred sezono na prostem, vendar se mi je potem po tekmi v Južni Koreji, 20. maja, vnelo desno narastišče bicepsa na kosti. Verjetno bi naredila bolj koristno, če ob terapijah ne bi trenirala in bi bilo verjetno zdaj že vse v redu. Ker pa mi je primanjkovalo časa za priprave na EP, sem tako kljub vsemu trenirala. Zdaj sem namreč delala vse na pol, do bolečin, zato treningi niso bili ravno prava odločitev v času terapij," je pojasnila 31-letna Romanova, profesorica nemščine in madžarščine.

Počitek po 16 tekaških sezonah
"Naš glavni cilj so še vedno olimpijske igre v Londonu 2012 in upam, da bom takrat zdrava in pripravljena. Mogoče sploh ni slabo, da po 16 letih nenehnega garanja telesu privoščim počitek. Ko sva s trenerjem sprejela to odločitev, sva obenem začela že delati načrte za sezono 2011. Tako to ne pomeni samo zaključka moje poletne sezone, ampak je hkrati začetek priprav na novo sezono," je sklenila Romanova, ki tako ne nastopila na letošnjem evropskem prvenstvu v Barceloni.