Foto:
Foto:
Sijajni Kozmus srebrn v Osaki

Skoraj uro in pol je Kozmus v Osaki držal najboljši rezultat finala meta kladiva, nato pa mu je zlato v svojem zadnjem metu odvzel Belorus Ivan Tihon: "Tekme ni konec do zadnjega meta. To sem znova dokazal. V zadnji seriji sem se zbral in tretjič zapored osvojil zlato," je bil kratek Tihon, ki je prišel v Osako le dan pred nedeljskimi kvalifikacijami, v katerih je imel kar nekaj težav, da se je prebil v finale.

Kako prav je imel Devjatovski!
Tihon je finale začel neveljavnima poskusoma, nato pa si z 79,35 m le priboril (začasno) osmo mesto, ki je še vodilo v nadaljnji boj za odličja. "Med kratkim pogovorom sem tedaj Belorusu Vadimu Devjatovskemu dejal, da je dobro, da je izpadel Slovak Miroslav Konopka namesto Tihona, ker se mi je zdel Konopka močnejši, Devjatovski pa mi je odvrnil, da to sploh ni dobro," je utrinek s tekme podoživljal Kozmus.

Preveč je gledal na semafor
Kozmus, ki bo za medaljo dobil 30 tisoč dolarjev (Tihon bo prejel dvakrat več), se je letos odlično pripravil in naredil korak naprej v specialni moči. Ko je šlo zares, je bil psihološko zelo trden, čeprav je na koncu preveč gledal na razvrstitev: "Štartal sem na polno. Že na začetku mi je uspel dober met in to je bilo dobro za psiho. Tudi v nadaljevanju sem šel na polno. Dva meta sta mi dobro uspela, ostali ne. V četrti in peti seriji mi je koncentracija popustila. Čutil sem, da malo padam. Gledal sem na semafor, kaj se dogaja. Moral bi se bolj posvetiti metom!"

Novi slovenski športni junak se bo v domovino vrnil v sredo, 29. avgusta. Na brniškem letališču ga bo mogoče pozdraviti malo po 20. uri.

T. O.

Sijajni Kozmus srebrn v Osaki