Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

SP v atletiki 2007 - Arhiv

1 2

Vlašićevi zlato, rekord še nedosegljiv

Zadnji dan atletskega SP-ja je Helena Javornik v maratonu zasedla 30. mesto, Hrvati pa slavijo zlato medaljo Blanke Vlašić v skoku v višino.

Šebrleja rešila predzadnja disciplina

Junak predzadnjega dne atletskega SP-ja je Roman Šebrle, ki je kompletiral zlate medalje z vseh velikih tekmovanj v deseteroboju.

Šestakova z drugim izidom kariere peta

Marija Šestak je v prvi seriji finala troskoka na SP-ju v Osaki pristala pri 14,72 metra, kar je bilo dovolj za končno peto mesto.

Wariner vse bližje rekordu Johnsona

Jeremy Wariner je s petim izidom vseh časov (43,45) gladko ubranil naslov v teku na 400 metrov na SP-ju. Američani so slavili trojno zmago.

Šprinterski dvojček za Tysona Gaya

Tyson Gay je tretji atlet, ki mu je na svetovnem prvenstvu uspel šprinterski dvojček. V teku na 200 metrov je zmagal s časom 19,76.

Še predlani zabijal, zdaj prvak v skoku v višino

Peti dan SP-ja v atletiki so zaznamovale zelo tesne odločitve v finalih, še posebej v moški višini ter ženskem šprintu čez ovire in na 400 m.

Šestakova izpolnila prvi cilj

Marija Šestak se je v Osaki uvrstila v finale troskoka, Sonja Roman v polfinale teka na 1.500 m, medtem ko je Damjan Zlatnar (110 m ovire) izpadel.

Bekele je zasenčil tudi velikega "Gebreja"

Dva kroga pred koncem finala na 10.000 m na SP-ju v Osaki je kazalo, da je Kenenisa Bekele premagan, potem pa je z izjemnim finišem deklasiral vse.

Kenijsko-ruski večer v Osaki

Četrti dan SP-ja v Osaki so Kenijci slavili trojno zmago v teku na 3.000 m z zaprekami, Rusinjam pa je to uspelo v skoku v daljino.

"Brižit" devet desetink za medaljo

Brigita Langerholc je v finalu teka na 800 m na SP-ju v Osaki zasedla 5. mesto (1:58,52). Zmagala je Kenijka Janeth Jepkosgei (1:56,04).

Šest šprinterk v sedmih stotinkah

Po neverjetno tesnem razpletu je kraljica šprinta postala Veronica Campbell. Na 10 km ostaja vladavina Kenenise Bekeleja nedotaknjena.

V glasu več grenkobe kot veselja

"To ni res. Že na prejšnjem SP-ju je to naredil. Kaj hočeš, dober je. Zadel ga je. Spet!" V glasu Primoža Kozmusa je bilo kar nekaj grenkobe!

"To je maksimum njegovih zmožnosti"

Primož Kozmus je že nekaj let v vrhu meta kladiva, vseeno pa je bil v Sloveniji kar zapostavljen ob tekaških zvezdah.

Sedmeroboj je zanjo velika zabava

Sedmeroboj v peklenski vročini v Osaki je bil za mnoge hud napor, za novo evropsko rekorderko (7.032 točk) Carolino Klüft pa je bil prav zabaven.

Kozmus srebrn, dišalo celo po zlatu

Primož Kozmus je dosegel enega največjih uspehov slovenskega športa. Na atletskem SP-ju je v metu kladiva osvojil srebrno medaljo (82,29).

Gay kralj SP-ja, Powell razočaral

Asafa Powell je v finalu teka na 100 metrov odlično štartal, a nato popustil in zlato je osvojil njegov glavni tekmec Tyson Gay (9,85).

Osovnikar odličen sedmi na 100 m

Slovenska atletika slavi izjemen uspeh: Matic Osovnikar se je na svetovnem prvenstvu uvrstil v finale teka na 100 m, kjer je bil sedmi.

Dibaba kljub padcu ubranila naslov

Tiruneš Dibaba je na neverjeten način pritekla do zlata v teku na 10.000 m na SP-ju v Osaki. V suvanju krogle je slavil Reese Hoffa.

Paznik v zaporu pobegnil na 30. kilometru

Kenija, dežela tekačev, je 20 let čakala na svetovnega prvaka v maratonu. V Osaki je zlato osvojil paznik v zaporu Luke Kibet.

Osovnikar trka na vrata finala

Slovenski atleti so si že prvi dan svetovnega prvenstva v Osaki priborili tisto, kar jim ni uspelo v Helsinkih - nastop v finalu. Celo dva!

1 2