Blanka Vlašić bo izpustila svetovno prvenstvo v Moskvi. Foto: EPA
Blanka Vlašić bo izpustila svetovno prvenstvo v Moskvi. Foto: EPA
Svetovno prvenstvo v atletiki z nekaj odpovedmi

29-letna Vlašićeva je letos nastopila na sedmih mitingih, zadnjič 19. julija v Monte Carlu. "Po nastopu v Monte Carlu je bolečina v mojem stopalu postala močnejša in se ni umirila tako kot po prejšnjih tekmovanjih. To je jasen znak, da se moram za nekaj časa ustaviti in popolnoma okrevati. Skakanje v Moskvi bi bilo preveč tvegano in bi lahko spravilo v nevarnost mojo nadaljnjo kariero," je na svoji spletni strani zapisala Splitčanka.

Letos ima tretji najboljši izid na svetu
Vlašićeva je dvakratna svetovna prvakinja. Zlato kolajno je osvojila v Osaki leta 2007 in v Berlinu dve leti pozneje. Na zadnjem SP-ju v Daeguju je bila srebrna. Letos je njen najboljši dosežek preskočena dva metra, boljša izida imata le svetovna prvakinja, Rusinja Ana Čičerova, in Američanka Brigetta Barrett.
Svetovno prvenstvo v Moskvi bo potekalo od 10. do 18. avgusta.
Kubanci brez Savignejeve in Roblesa
Nekdanja svetovna prvakinja v troskoku, Kubanka Yargelis Savigne, pa je končala športno kariero. Vodstvu kubanske atletske zveze je podala odstopno izjavo in tako ne bo del reprezentance na SP-ju. Tudi Savignejeva je bila svetovna prvakinja leta 2007 in 2009.
V Moskvi bo manjkal tudi nekdanji svetovni rekorder v teku na 110 metrov z ovirami Dayron Robles. Olimpijski prvak iz Pekinga 2008 se je januarja sprl z vodstvom kubanske zveze in najavil svoj umik iz reprezentance.

Svetovno prvenstvo v atletiki z nekaj odpovedmi