Carlos Queiroz. Foto: Reuters
Carlos Queiroz. Foto: Reuters

Včasih izgubiš svoje dostojanstvo in čast, po prvi tekmi je krvavel naš ponos. Druga je bila priložnost, da si opomoremo. Igrali smo izjemno in zasluženo zmagali. Nimam besed, s katerimi bi se zahvalil svojim igralcem. Bili so briljantni. Igrali smo z neverjetnim karakterjem, tako kot znamo. Vedno igramo z občutkom za enotnost. Prav ničesar nisem spreminjal, igralci so bili tisti, ki so se prilagodili. Želeli so le igrati brez strahu, kar jim je uspelo. Zato smo bili tako dobri. To je darilo za vse iranske navijače po vsej državi.

Naša priprava na tekmo proti ZDA se začne z dobrim počitkom. Prečistiti moramo glave, odmisliti vse druge stvari in se osrediniti na naš cilj.

Selektor Irana Carlos Queiroz po petkovi zmagi z 2:0 nad Walesom. Iranski nogometaši so bili na svetovnem prvenstvu v Katarju v ponedeljek preveč pod vtisom dogajanja v domovini in okoli reprezentance, razočarali in proti Angliji izgubili kar s 6:2, štiri dni pozneje pa pokazali povsem drugačen obraz. V torek si lahko z zmago nad ZDA zagotovijo osmino finala, če Valižani ne premagajo Angležev, pa jim zadostuje že točka.

Vrhunci tekme Wales - Iran