V Tirani je Aleksander Čeferin v svojem slogu odgovoril, da ni ovir za vrnitev Platinija v nogomet, četudi toži Uefo za neizplačane plače iz časa suspenza. Foto: Reuters

Nekdanji predsednik Evropske nogometne zveze Francoz Michel Platini, potem ko se mu je iztekel suspenz, znova lahko kandidira za kateri koli položaj v svetovnem nogometu, je novinarjem v Tirani ob robu kvalifikacijske tekme za EP 2020 med Albanijo in Francijo dejal njegov naslednik Slovenec Aleksander Čeferin.

Nekdanji zvezdnik francoske nogometne reprezentance, s katero je leta 1982 in 1986 prišel do polfinala svetovnega prvenstva in osvojil EP 1984, je leta 2007 postal predsednik Evropske nogometne zveze. Pozneje je bil celo prvi kandidat za nasledstvo Švicarja Josefa Blatterja na čelu Mednarodne nogometne zveze (Fifa), a je bil zaradi nejasnih finančnih tokov v znesku dveh milijonov švicarskih frankov med njim in Blatterjem suspendiran za štiri leta.

Predsedniško mesto na čelu Fife je medtem zasedel Švicar Gianni Infantino, nekoč desna roka Platinija pri Uefi. Platiniju se je suspenz iztekel oktobra. Takrat je napovedal, da se bo vrnil v svet nogometa, a podrobnosti ni razkril, razen da je medtem vložil tožbo za večmilijonsko odškodnino zaradi neporavnanih plač, ki naj bi mu pripadale.

Vir: STA/AFP.